Ezt a programot ki ne hagyd, ha erre jársz: így űzik el a vidéki városban az ártást szilveszterkor

HelloVidék   
  Megosztom
Ezt a programot ki ne hagyd, ha erre jársz: így űzik el a vidéki városban az ártást szilveszterkor

Az év utolsó napján a Hétcsillag Kultúrális és Sport Egyesület régi hagyományt elevenít fel 13.alkalommal a barokk városban. Pápán 25 fő fogja csergetni ostorát. Az ostorpattogtatók, egyesületi és népviseletes öltözetben elevenítik fel a régi hagyományt, tájékoztatott Lampért Gábor .

12 óra 40 perckor kezdődik az esemény, majd a menet a Március 15. tér református temploma elől indul 12 óra 50 perckor a Főtérre.

Ez az utcák és a terek spirituális megtisztítását szolgálta. Az ilyen alkalmak közé tartozott szilveszter napja is, amikor a fiatalok ostorral hangosan pattogtatva vonultak végig az utcákon, biztosítva az egyensúly helyreállítását a föld és az ég között

- mondta el Pintér Péter, a főszervező.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

pápa

csergetés

szilveszter

virtuskodás