Ezt a programot ki ne hagyd, ha erre jársz: így űzik el a vidéki városban az ártást szilveszterkor

HelloVidék   
  Megosztom
Ezt a programot ki ne hagyd, ha erre jársz: így űzik el a vidéki városban az ártást szilveszterkor

Az év utolsó napján a Hétcsillag Kultúrális és Sport Egyesület régi hagyományt elevenít fel 13.alkalommal a barokk városban. Pápán 25 fő fogja csergetni ostorát. Az ostorpattogtatók, egyesületi és népviseletes öltözetben elevenítik fel a régi hagyományt, tájékoztatott Lampért Gábor .

12 óra 40 perckor kezdődik az esemény, majd a menet a Március 15. tér református temploma elől indul 12 óra 50 perckor a Főtérre.

Ez az utcák és a terek spirituális megtisztítását szolgálta. Az ilyen alkalmak közé tartozott szilveszter napja is, amikor a fiatalok ostorral hangosan pattogtatva vonultak végig az utcákon, biztosítva az egyensúly helyreállítását a föld és az ég között

- mondta el Pintér Péter, a főszervező.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? IGEN, VAN! MEGÉRI VÁLTANI

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes szémlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

pápa

csergetés

szilveszter

virtuskodás