Ezt a programot ki ne hagyd, ha erre jársz: így űzik el a vidéki városban az ártást szilveszterkor

HelloVidék   
  Megosztom
Ezt a programot ki ne hagyd, ha erre jársz: így űzik el a vidéki városban az ártást szilveszterkor

Az év utolsó napján a Hétcsillag Kultúrális és Sport Egyesület régi hagyományt elevenít fel 13.alkalommal a barokk városban. Pápán 25 fő fogja csergetni ostorát. Az ostorpattogtatók, egyesületi és népviseletes öltözetben elevenítik fel a régi hagyományt, tájékoztatott Lampért Gábor .

12 óra 40 perckor kezdődik az esemény, majd a menet a Március 15. tér református temploma elől indul 12 óra 50 perckor a Főtérre.

Ez az utcák és a terek spirituális megtisztítását szolgálta. Az ilyen alkalmak közé tartozott szilveszter napja is, amikor a fiatalok ostorral hangosan pattogtatva vonultak végig az utcákon, biztosítva az egyensúly helyreállítását a föld és az ég között

- mondta el Pintér Péter, a főszervező.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

pápa

csergetés

szilveszter

virtuskodás