Kifogták az év első gigahalát: 43 percet vártak a méretes példányra +Fotó

HelloVidék   
  Megosztom
Kifogták az év első gigahalát: 43 percet vártak a méretes példányra +Fotó

Vannak olyan elhivatott horgászok is, akik még a szilveszter éjszakáját is a vízparton töltötték. A Debrecen melletti Látóképi-víztározón 43 percet kellett várni az év első gyönyörű halára – számolt be a dehir.hu.

Soha rosszabb évkezdetet! Hasonlóan szerencsés, sikerekben gazdag, boldog új horgászévet kívánok minden Horgásztársnak!

- jelent meg a jókívánság a Látóképi-víztározó Facebook-oldalán.

A téli horgászat kapcsán a dehir.hu megjegyezte, hogy míg egy évtizede szinte minden horgász elpakolta télre a felszerelését, az időjárás enyhülése, a horgászmódszerek és a védőruházatok fejlődése azt hozta, hogy egyre többen horgásznak télen is, s nem csupán ragadozó halakra. Megdőlt az a korábbi nézet, hogy télen a pontyok elvermelnek, és nem táplálkoznak.

Télen nem lehet olyan intenzív pecára számítani, mint a nyári, őszi vagy tavaszi hónapokban, sokkal több türelemre van szükség, az etetőanyag és a csali kiválasztására is nagyobb gondot kell fordítani, a végszerelékeket le kell finomítani, lévén óvatosabban táplálkoznak a halak. Ha azonban mindent jól csinál a horgász, kellően kitartó és szerencséje is van, nagy testű pontyot is foghat

- írja a lap.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

ponty

horgász

látóképi-víztározó

debrecen

horgászat

szilveszter

gigahal