Kész, vége, ennyi volt, bezárnak a hazai sípályák: ez az oka a drasztikus lépésnek

HelloVidék   
  Megosztom
Kész, vége, ennyi volt, bezárnak a hazai sípályák: ez az oka a drasztikus lépésnek

Az évszakhoz képest annyira meleg van, hogy bezár az eplényi sípálya. A Normafán is tavaszi kiránduláshoz alkalmas körülmények uralkodnak. A mátraszentistváni sípark még kitart, de már külföldön, a magasabb helyeken is csak hóágyúzással tudnak megfelelő körülményeket biztosítani. 

Január 4-től bezár az eplényi síaréna, így a hazai síterepek közül már csak a mátraszentistváni sípark látogatható. Itt csökkentett üzemmódban, de kedvezményes jegyárak mellett várják a csúszni vágyókat

- mondta el Wesselényi Andrea az infostart.hu-nak. A Síelők.hu alapító főszerkesztője hozzátette: a jelenlegi enyhe időben a hóágyúzás sem működik: tartósan 0 fok fölötti hőmérséklet mellett a hópótlás ugyanis lehetetlen, ezért zárt be Eplény, vagy vált a Normafa is alkalmatlanná a téli sportolásra.

Megjegyezte, kisebb síterepek úgy alkalmazkodnak a felmelegedéshez, hogy megnyitják a kalandparkokat, a nyári szánkópályát és a kerékpárkölcsönzőket, vagyis a tavaszi sportokat is lehetővé teszik.

Rekordmeleg Európában: zárva tart sok sípálya

Ami a síelés jövőjét illeti, a Síelők.hu alapító főszerkesztője aggasztónak tartja, hogy a decemberi időjárás évek óta ennyire enyhe, ami miatt érezhető egyfajta eltolódás, tehát a márciusi szezon már elég jól szokott alakulni. Ebből a szempontból úgy véli, van jövője a síelésnek, csak másképp kell tervezni, mint korábban. Mindazonáltal a felmelegedő tendencia miatt

1000 méter alatt egyre kevésbé lehet tartósan jövedelmezően üzemeltetni egy síterepet

– emelte ki.

Összességben úgy véli, vannak aggasztó tendenciák, de vannak reménykeltő periódusok is, ezért mára lényegében valamennyi korszerűsített terepen elengedhetetlenné vált, hogy a hóágyúk üzemben legyenek, alapot biztosítva a sípályáknak.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

síelés

sípályák

január

hóágyúk

meleg

eplény

normafa

mátraszentistván