Sokkal többet nyújt világhírű gyógyvíznél ez a hely: ki ne hagyd a tavaszi sztárparádét!

HelloVidék   
  Megosztom
Sokkal többet nyújt világhírű gyógyvíznél ez a hely: ki ne hagyd a tavaszi sztárparádét!

Március 17. és április 28. között több mint 15 művészeti program várja az érdeklődőket Hajdúszoboszlón, a Tavaszi Művészeti Napok rendezvénysorozaton. Ebben az időszakban kultúra és a művészetek kerülnek a fókuszba a legkedveltebb vidéki turistaparadicsomban. A több hetes programsorozat alkalmával találkozhatunk helyi művészekkel épp úgy, mint országosan ismert előadókkal. Ellátogat Hajdúszoboszlóra többek között Dombóvári István, Varró Dániel, Karafiáth Orsolya, Molnár Piroska, Kálloy Molnár Péter, Kálid Artúr, Gáspár András és Koós Réka.

Költészet, színház, zene és képzőművészet

Hajdúszoboszlón már hagyománnyá vált, hogy tavasszal a művészeteké a főszerep.

Színes és sokoldalú programokkal készülünk a Tavaszi Művészeti Napok fesztiválra, hiszen ez a rendezvénysorozat már fesztivállá nőtte ki magát az elmúlt években. A különlegessége ennek a programsorozatnak abban áll, hogy heti több alkalommal nyílik lehetősége az embereknek magukba szívni a kultúrát. A másik jelentősége pedig az, hogy a professzionális előadók mellett, teret biztosítunk a szereplésre a helyi amatőröknek is

- nyilatkozta Majoros Petronella, Hajdúszoboszló város alpolgármestere a rendezvény sajtótájékoztatóján. Évek óta nagy népszerűségnek örvend ez a programsorozat, amely idén költészeti, színházi, zenei, képzőművészeti, báb- és gyerekszínházi, valamint gasztronómiai programokkal várja a látogatókat.

A rendezvénysorozatunk nagyon sok művészeti ágat reprezentál, hiszen nem titkolt célunk bővíteni a hajdúszoboszlóiak kultúrafogyasztási palettáját. Azt tapasztaljuk, hogy az érdeklődők szívesen kalandoznak a különböző művészeti ágak között, ha részt vesznek az egyik előadáson örömmel ellátogatnak a programsorozat további eseményére is

- emelte ki Dr. Sós Csaba, a hajdúszoboszlói Kovács Máté Városi Művelődési Központ és Könyvtár igazgatója.

Programkínálat

Az előző évekhez hasonlóan idén is megrendezésre kerül a húsvéti tojáspark program a Kovács Máté Városi Művelődési Központ és Könyvtár előtti téren március 31. és április 15. között. Idén a húsvéti hangulat mellett fontos üzenetet hordoz majd a feldíszített park, ugyanis a szervezők a béke üzenetét kívánják közvetíteni.

A Tavaszi Művészeti Napok rendezvényei között a színház szerelmeseit öt előadás várja, a legelső a hajdúszoboszlói író Papp András Szoboszlói szuvenír: Ady Endre és Kíváncsi Illi találkozása című felolvasószínházi előadás (március 17.). Az Orlai Produkciós Iroda előadásában látható lesz a Grecsó Krisztián Vera című regényének színpadra vitt előadása (március 29.), a nemzet színésze címmel kitüntetett Kossuth– és Jászai Mari díjas színésznő,

A humort kedvelők április 1-én Dombóvári István önálló estjén szórakozhatnak majd. A gyerkőcöket három előadás várja, a Hahota Gyermek Színház Brémai Muzsikusok darabja (április 1.), a Miskolci Csodamalom Bábászínház Csalavári Csalavér (április 15.), valamint az Ametist Bábszínház Mazsola és Tádé című bábelőadásai. Az irodalom és a költészet terén is lesznek programok. A magyar költészet napja alkalmából két ingyenes rendezvénnyel, Varró Dániel önálló, interaktív felolvasó estjével (április 11.), illetve Petőfi 200 című, a Bárdos Lajos Városi és Pedagógus Énekkar és a Főnix Versmondó Kör közös műsorával (április 12.) készülnek a szervezők.

A képzőművészet terén nagyszabású kiállítás nyílik március 25-én a művelődési házban. A Face2Face+ című tárlaton a pár napja Magyarország Érdemes Művésze díjat elnyerő, Munkácsy Mihály-díjas Szurcsik József képzőművész, valamint Ulrich Gábor, Balázs Béla-díjas film- és képzőművész alkotásai lesznek láthatóak egészen május 8-áig.

A gasztronómia iránt érdeklődők Hong Kong konyhaművészetével ismerkedhetnek meg Szabó Miklós jóvoltából április 25-én. A Tavaszi Művészeti Napok záróeseménye egy izgalmas könnyűzenei program lesz, ahol Koós Rékát hallhatjuk énekelni, aki a Micsoda nagyszerű dalok című műsorát adja elő. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Online programfüzet az alábbi linken érhető el: https://tinyurl.com/TavasziMuveszetiNapok

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hajdúszoboszló

tavaszi fesztivál

rendezvénysorozat

promramsorozat