Forrong a hangulat Cegléden: zajongás miatt focipályákat záratott be a bíróság

HelloVidék   
  Megosztom
Forrong a hangulat Cegléden: zajongás miatt focipályákat záratott be a bíróság

A Házon kívül készített riportot arról, hogy Cegléden 20 évnyi harc után néhány lakó bezáratott egy pályát, amin felháborodott a város. Kérdés, hogy ha egy focipálya bezáratható, vajon érdemes-e pereskedni minden zajforrás miatt. Ennek jártak most utána.

Most fél évet kapott az önkormányzat, hogy mindkét helyen megszüntesse a sportolási lehetőséget. Kiszámolták, a két pálya felépítése máshol 50 millió forintba kerülne. A beton viszont maradna, amin esetleg parkolót tudnának kialakítani az óvoda tőszomszédságában. Illetve, ahogy megkapták az írásos ítéletet, a Kúriához fordulnak majd.

A polgármester azt mondta, ez az „egymás mellett élés tragédiája, az, hogy nem vagyunk toleránsak egymással”. Az alpolgármester pedig attól tart, ez egy precedens értékű ítélet lehet, és más városokban is elindulhatnak hasonló folyamatok, ami szerinte nem lenne jó.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

foci

focipálya

cegléd