Rekordméretű fekete halszörny akadt a horogra: mutatjuk, hol sikerült a gigakapás

HelloVidék   
  Megosztom
Rekordméretű fekete halszörny akadt a horogra: mutatjuk, hol sikerült a gigakapás

Egészen ritka fogásról számoltak be a MatchFishing Horgászbolt és Sporthorgász Egyesület Szarvas Facebook-oldalán: pergetve fogtak 40 kilós fekete amurt - írta meg a Pecaverzum.

A Pecaverzumnak egy pergető horgász küldött beszámolót a Szarvas-Békészentandrási Holt-Körösön, vagy más néven Kákafoki-holtágon történt nem mindennapi eseménysorról.

Ismeritek azt az érzést, mikor fél órája fárasztotok kajakból egy komolynak ígérkező harcsát, ami rúgja a zsinórt, nyomja fel a bubikat, bemegy a csónak alá vagy épp komótosan vontat maga után, majd mikor végre sikerül felhúzni, akkor a harcsátok egy szempillantás alatt átváltozik egy másfél méteres, kb 40 kilós fekete amúrrá? Na én már tudom milyen ez

– számolt be kalandjáról Levi Lures.

Mivel a horgász nem készült ekkora halra, esélytelen volt felemelni, csupán a parton egy földes területen tudta elhelyezni – amiért elnézést is kért a horgásztársaktól. Néhány nagyon gyors fotó után természetesen visszaengedte a vízbe, a hal pedig pillanatokon belül erőre kapott és elúszott.

A fekete amur tömegét a horgász nem tudta lemérni, csupán tippelt a 40 kilóra. A Pecaverzum ugyanakkor megjegyzi, hogy az abszolút magyar országos rekord fekete amurt, egy 40,73 kilogrammos példányt szintén a Kákafoki-holtágból fogta ki 2021 májusában Maczik Pál.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

gigahal

horgász

fekete amur