Rekordméretű fekete halszörny akadt a horogra: mutatjuk, hol sikerült a gigakapás

HelloVidék   
  Megosztom
Rekordméretű fekete halszörny akadt a horogra: mutatjuk, hol sikerült a gigakapás

Egészen ritka fogásról számoltak be a MatchFishing Horgászbolt és Sporthorgász Egyesület Szarvas Facebook-oldalán: pergetve fogtak 40 kilós fekete amurt - írta meg a Pecaverzum.

A Pecaverzumnak egy pergető horgász küldött beszámolót a Szarvas-Békészentandrási Holt-Körösön, vagy más néven Kákafoki-holtágon történt nem mindennapi eseménysorról.

Ismeritek azt az érzést, mikor fél órája fárasztotok kajakból egy komolynak ígérkező harcsát, ami rúgja a zsinórt, nyomja fel a bubikat, bemegy a csónak alá vagy épp komótosan vontat maga után, majd mikor végre sikerül felhúzni, akkor a harcsátok egy szempillantás alatt átváltozik egy másfél méteres, kb 40 kilós fekete amúrrá? Na én már tudom milyen ez

– számolt be kalandjáról Levi Lures.

Mivel a horgász nem készült ekkora halra, esélytelen volt felemelni, csupán a parton egy földes területen tudta elhelyezni – amiért elnézést is kért a horgásztársaktól. Néhány nagyon gyors fotó után természetesen visszaengedte a vízbe, a hal pedig pillanatokon belül erőre kapott és elúszott.

A fekete amur tömegét a horgász nem tudta lemérni, csupán tippelt a 40 kilóra. A Pecaverzum ugyanakkor megjegyzi, hogy az abszolút magyar országos rekord fekete amurt, egy 40,73 kilogrammos példányt szintén a Kákafoki-holtágból fogta ki 2021 májusában Maczik Pál.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

gigahal

horgász

fekete amur