Ezen a magyar vidéken extra falusi húsvét vár: tojáskeresés és vödrös locsolkodás is lesz

HelloVidék   
  Megosztom
Ezen a magyar vidéken extra falusi húsvét vár: tojáskeresés és vödrös locsolkodás is lesz

Palócföld legszebb és legismertebb úticéljai sajátos húsvéti programokkal készülnek a négynapos hosszúhétvégére. Április 7-10 között a Budapesttől 1 órányira található Hollókő, Mátraverebély-Szentkút és Ipolytarnóc húsvéti fesztivállal, lelkigyakorlattal és tojáskeresési kihívással ünnepel.

Vödrös locsolkodás és várséta

A négynapos Hollókői Húsvéti Fesztivál a hagyományok és az életöröm ünnepe. Április 7-10 között gazdag folklórprogram; palóc gasztronómia; hagyományos, vödrös locsolkodás; Kerekes Band és Parno Graszt koncertek, családi- valamint gyermekprogramok nyújtanak feledhetetlen élményt a vendégeknek. Idén már a felújított hollókői várban is sétálhatnak a látogatók, ha elkirándulnak a húsvét fővárosába, ahol az ófalu parasztházai és köves utcája visszarepítenek mindenkit az időben.

Lelkigyakorlat Mátravarebély-Szentkúton

A Mátra és a Cserhát ölelésében található nemzeti kegyhelyre nemcsak a csodatételeiről híres forrásvíz, és a Szűzanya kegyszobra miatt érdemes ellátogatni húsvétkor. A szent háromnap (nagycsütörtök, nagypéntek és a húsvéti vigília) felemelő liturgiája mellett immár hagyomány, hogy lelkigyakorlatot is szerveznek. A szertartásokba való bekapcsolódást az egyik ferences szerzetes kommentárja segíti.

Mocsárjáró program és tojáskeresés az ősmaradványoknál

A négynapos húsvéti ünnepre összetett program-kavalkáddal készül az Ipolytarnóci Ősmaradványok természetvédelmi terület. A gyermekek minden nap tojáskeresési kihíváson vehetnek részt, de bemutatkozik a Vidra Verda is, ingyenes Mocsárjáró programjával. Mindezek mellett idén is indul tematikus séta a geológiai tanösvényen.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

húsvét

program

nógrád megye