Berobban a fesztiválszezon: startol a Békéscsabai Tavaszi Fesztivál, itt a programlista

MTI   
  Megosztom
Berobban a fesztiválszezon: startol a Békéscsabai Tavaszi Fesztivál, itt a programlista

Április 3. és május 5. között rendezik meg a Békéscsabai Tavaszi Fesztivált - hangzott el a rendezvény szerdai sajtótájékoztatóján.

Forczek Győző fesztiváligazgató elmondta, hogy a Csabagyöngye Kulturális Központ (CSAKK) épületében 23 rendezvény lesz egy hónap alatt, de a fesztivált kilenc másik kulturális intézménnyel közösen szervezik, így a teljes programkínálat meghaladja a negyvenet.

A fesztivál a 10. születésnapját idén ünneplő kulturális központ több mint kétórás gálájával kezdődik, amelyen fellép mások mellett a Csabai Színistúdió, a Csaba Big Band, Miklósa Erika, az Ismerős Arcok és a Calandrella Kamarakórus.

A programok sorát a Nox április 16-i koncertje és a Virsky Ukrán Állami Népi Együttes április 26-i fellépése is színesíti. A fesztiválon fellép Kovács András Péter humorista és a L'art pour L'Art; a Szentedrei Vajda Lajos Stúdió fotótárlattal lesz jelen; koncertet ad a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar, a Bartók Kórus és a Filharmónia Budapest Jazz Orchestra is.

A fesztiválon fellép mások mellett az Intim Torna Illegál, április 6-8. között megrendezik a 26. Országos Aranysarkatyús és Aranygyöngyös Szólótáncfesztivált; a színházi előadások között pedig szerepel az Anyatigrisek című musical vagy a Féling Színház Félálmaink című produkciója.

A fesztivált május 5-én az Illúzió Mestereinek showműsora zárja

- mondta Forczek Győző.

A társszervezők közül a Meseházban egyebek mellett jazzkoncerteket rendeznek; a Munkácsy Emlékházban egy hétvégén az 1852-ben valóban megtörtént betyártámadást elevenítik fel; a Békés Megyei Könyvtárban pedig Lackfi János költővel lesz találkozó. A részletes programkínálat hétfőtől lesz elérhető a www.csabagyongye.com oldalon.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

fesztivál

békéscsabai tavaszi fesztivál

programok

koncertek