Gigakiállítás Miskolcon: hatvankét művész munkáit csodálhatjuk meg

MTI   
  Megosztom
Gigakiállítás Miskolcon: hatvankét művész munkáit csodálhatjuk meg

Megnyitotta kapuit a 26. Miskolci Téli Tárlat, amelyen hatvankét művész száznyolc munkáját tekinthetik meg a látogatók április 1-je és 30. között.

A Miskolci Galéria tájékoztatása szerint az utóbbi négy évben kizökkent a megszokott ritmusából a kiállítás, hiszen 2020-ban a pandémia miatt nyárra csúszott a megnyitó, míg a tavaly az energiaválság miatt halasztották el a tárlatot.

A kiállításon megtekinthető alkotásokat 262 pályamunka közül választotta ki a válogató zsűri, Kákóczki András művészettörténész, Kishonthy Zsolt művészettörténész és Lenkey-Tóth Péter festőművész.

A civilek, cégek és magánemberek összesen tizenegy díjat ajánlottak fel, amelyeknek odaítéléséről a kiállítást rendező Kónya Ábel képzőművész, Kishonty Zsolt és Lenkey-Tóth Péter alkotta díjzsűri döntött. A pályázó művészek közül Seres László, Horváth Kinga, Gönczi Petra Virág, Piti Zsuzsa, Radics Márta, Szanyi Borbála, Urbán Tibor, F. Balogh Erzsébet, Tomecz Dániel és Dely Dominika kapta meg a díjalapítók elismeréseit. A kiállítást A/4-es méretű, színes katalógus kíséri, melyben minden kiállító egy reprodukcióval szerepel.

A tájékoztatás szerint Téli Tárlat története 1955-ben indult el, és kezdetben úttörő kezdeményezésnek számított, hogy a fővároson kívül vidéken is megnyílhatott egy olyan kiállítás, "amely felvonultatta a magyar képzőművészet élvonalát és egyben lehetőséget adott a helyben élő művészeknek is a bemutatkozásra". Az eleinte Országos Képzőművészeti Kiállítások nevet viselő tárlatot 1960-ig évente, majd 1962-től kétévente rendezték meg, 1870-ben pedig Megkapta a Miskolci Téli Tárlat elnevezést. 1984-től regionális kiállítás lett belőle, amelyen Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyei művészek mutathatták meg alkotásaikat.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

miskolc

kiállítás