Ezt nem fogod elhinni: hétvégén ezekben a fürdőkben már csobbanhatunk is

HelloVidék   
  Megosztom
Ezt nem fogod elhinni: hétvégén ezekben a fürdőkben már csobbanhatunk is

Néhány fürdő a hagyományokhoz híven a május 1-i hétvégén megnyitja a strand- és élménymedencéit. A legtöbben ugyanakkor még várnak a melegebb időre, sokan a pünkösdi hétvégére tervezik a nyitást.

Néhány évtizede még általános volt, hogy a strandok a május 1-i hétvégén nyitottak ki függetlenül attól, hogy ennek kedvezett-e az időjárás vagy sem. Ezt a hagyományt ma már kevés helyen őrzik, de a termalfurdo.hu így is talált néhány olyan fürdőt, ahol már ezen a hétvégén megnyílik a strand, igaz a legtöbb helyen egyelőre még nem teljes kapacitással.

Az ország legnagyobb fürdője, a hajdúszoboszlói Hungarospa deklaráltan minden évben megnyitja a strandját május 1-re, idén már április 29-én, szombaton strandolhatunk. A fürdő szabadtéri része több részlegből áll, egyelőre az ún. tradicionális strand nyílik, az aquapark és a néhány éve átadott Prémium Zóna júniusban nyitja meg a kapuit. Azonban így is számos strand- és gyerekmedencét használhatunk majd, és fürdőzhetünk a hullámban is.

Zalakaroson is április 29-én nyílik a strandmedencék egy része, a sportmedence és a népszerű szabadtéri gyerekvilág is. A hétvégén már használhatjuk a család csúszdákat is. A hullámmedence és az ún. adrenalin csúszdák azonban csak később állnak a vendégek rendelkezésére.

A mórahalmi Szent Erzsébet Gyógyfürdő már húsvétra megnyitotta a szabadtéri gyerekmedencét és a csúszdás medencét, a többi strandmedence nyitása csak a jobb idő beköszöntével várható.

Budapesten a Palatinus Strandon az egész évben működő úszó és termálmedecék mellett megnyílik az élénymedece és egy gyerekmedence. A többi medencére és a csúszdákra egy hónapot még várnunk kell.

A Gellért Fürdőben a hullámmedence már április 22. óta üzemel, igaz hullámszolgáltatás nélkül.

Már pénteken csobbanhatunk Szegeden a Napfényfürdő Aquapolis strandján és Lentiben. Szombaton nyitnak a strandmedencék Békéscsabán, Berekfürdőn, Bogácson és Igalon.

Sok strand megvárja a pünkösdöt

Gazdaságilag még nem feltétlenül éri meg működtetni a strand- és élménymedencéket, ez tükröződik is abban, hogy sok fürdő még nem tud konkrét időpontokkal szolgálni a strand nyitásával kapcsolatban. Jellemzően az időjárás alakulásától teszik függővé a nyitást.

Néhány, jellemzően nagyobb, országos jelentőségű fürdő esetében ismerünk ilyen dátumokat.

A következő hétvégére, május 6-re, illetve 7-re tervezi a strand nyitását az ország egyik legújabb fürdője a lakiteleki Gabriella Gyógyfürdő és a kiskunmajsai Jonathermál.

Mezőkövesden a Zsóry Fürdőben várhatóan május 15-től használható a strand, a csúszdapark azonban csak egy hónappal később nyílik.

Május 26-28 közötti napokon, azaz Pünkösd hétvégéjére időzítve várható a nyitás többek között Gyulán, Sárváron, Agárdon, Gyopárosfürdőn, illetve az ország egyik legújabb és leglátványosabb strandján, a debreceni Aquaticumban is.

Budapesten a Csillahegyin és a Paskál Fürdőben is ekkor nyílik a strandterület.

Bár konkrét dátumot még nem tettek közzé, de május végén tervezik megnyitni a Harkányi Gyógyfürdő és az Egri Termálfürdő strandját is.

Az országosan ismert fürdők közül a Bükfürdő Thermal & Spa és a Miskolctapolca Barlangfürdő esetében még nem ismert a strand nyitásának időpontja. 2022-ben az előbbi csak június közepén, utóbbi május végén nyitotta meg a szezonálisan üzemelő medencéit.

Több fürdő szabadtéri medencéi egész évben nyitva vannak. Ilyen például Budapesten a Széchenyi Fürdő, Nyíregyházán az Aquarius, Egerszlókon a Saliris, ahol élményelemekkel felszerelt gyógy-, illetve termálvizes medencékben fürdőzhetünk. Az ország egyik leghíresebb fürdője, a Hévízi Tó szintén egész évben látogatható.

A strandok nyitásáról a termalfurdo.hu készített egy részletes listát, amelyet a következő két hónapban rendszeresen aktualizálnak. A többi strand nyitásáról ebből a listából lehet tájékozódni.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

termálfürdő

strand

élménymedence

pünkösd