Itt a bejelentés, már lehet pályázni: verssel, dallal lehet nevezni a balatoni versenyre

MTI   
  Megosztom
Itt a bejelentés, már lehet pályázni: verssel, dallal lehet nevezni a balatoni versenyre

Június végéig lehet pályázni a balatonfüredi Salvatore Quasimodo-költőversenyre, amelyen a verspályázat mellett már harmadik alkalommal dalpályázatot is hirdettek a szervezők.

Bóka István, Balatonfüred polgármestere a rendezvény csütörtöki balatonfüredi sajtótájékoztatóján a város kulturális életében meghatározó eseménynek nevezte a versenyt, amelyen a magyar irodalom kiemelkedő szereplőit láthatják vendégül. Széchenyi Ágnes irodalomtörténész hangsúlyozta: a verspályázat nyitott, bárki nevezhet két magyar nyelvű, nem publikált, más pályázaton nem szereplő költeménnyel.

A költőverseny mellett harmadik alkalommal hirdetnek dalpályázatot, a szerzemények szövegéül a költőverseny elmúlt harminc évében nagydíjban vagy különdíjban részesített költő bármely verse választható. A 4-6 perc közötti időtartamú, máshol korábban be nem mutatott pályaművek éneket és kamaraegyüttes, kamarazenekar játékát tartalmazhatják.

Cserép László, az alapítvány kuratóriumi titkára az idei évre tervezett programjaikról elmondta: beszélgetések és könyvbemutatók mellett nyáron Madách Imre születésének kétszázadik évfordulójáról is megemlékeznek.

Szeptemberben tartják a költőverseny díjátadóját amelyet több program, köztük komolyzenei hangverseny is kísér majd. Októberben Cseh Tamásra emlékeznek, novemberben pedig Csokonai Vitéz Mihály születésének évfordulója alkalmából is rendeznek programokat

- tette hozzá Cserép László.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

balaton

verspályázat

dal

vers

dalpályázat

balatoni verseny

balatonfüred