Elképesztő virágözön lesz Gyulán: még a tavirózsák és a rovarevő növények sem hiányozhatnak

MTI   
  Megosztom
Elképesztő virágözön lesz Gyulán: még a tavirózsák és a rovarevő növények sem hiányozhatnak

Hétvégén ismét megrendezik a Gyulai Virágok Fesztiválját, amelyen hatvan kiállító mutatja be különleges növényeit, kertészethez kapcsolódó termékeit - közölték a szervezők hétfőn.


 


 

Szászné Várkonyi Adrienn, a város főkertésze elmondta, a kiállítók tíz százaléka először jön el a programra. A legtöbben egynyári virágokat kínálnak, de évelő növényekből, faiskolák termékeiből ugyancsak választhatnak a látogatók, sőt, újdonságként egy gazdabolt is jelen lesz.

A szokásoknak megfelelően ezúttal is jelen lesz egy-egy terület specialistája: így tavirózsákkal, rovarevő növényekkel, kaktuszokkal, pozsgásokkal, mediterrán növényekkel és azok szakértőivel is találkozhatnak a látogatók.

Idén is lesznek kiegészítő programok. A gyerekeknek kiírt Az én virágos kertem rajpályázatra beérkezett alkotásokból kiállítás nyílik a művelődési központ árkádjai alatt. Ebben az évben is megtartják a virágkötészeti versenyt, és lesz bonsaibemutató is.

A színpadi programok között lesz mazsorettbemutató, koncertezik a Körös Kvintett, a Gyulai Erkel Ferenc Gyermek fúvószenekar, lesz néptánc és modern tánc, szombaton pedig két nagy koncert is: fellép a Dirty Slippers, este pedig Deák Bill Gyula. Egésznapos kísérő rendezvényként kézműves játszóház várja a legkisebbeket.

Az ingyenesen látogatható fesztiválnak lesz vendégtelepülése, ezúttal Sátoraljaújhelyt ismerhetik meg a látogatók, egyebek mellett bemutatkoznak a település borászai és borkóstoló is lesz.

A részletes programkínálat megtalálható a www.gyulakult.hu oldalon.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kert

kertészet

kertészeti ágazat