Régóta vártak erre Debrecenben: megszületett Maja, a parlagi szamárcsikó

HelloVidék   
  Megosztom
Régóta vártak erre Debrecenben: megszületett Maja, a parlagi szamárcsikó

Kereken egy héttel megnyitásának 65. évfordulója után a Zoo Debrecen igazán alkalomhoz illő örömhírről számolhat be a szamarak mai világnapján, május 1-jén ugyanis parlagi szamárkancájuk, Szamóca újabb egészséges utódnak adott életet.

A születésnapjára eső névnap alapján és az aznapi majálisra tekintettel Majának keresztelt szerencsés látogatók szeme láttára jött világra délelőtt, majd rövidesen lábra is állt, azóta pedig megtekinthető a Kisvasút által körüljárt tágas vadaskertben.

Fotó: Debreceni Állatkert
Fotó: Debreceni Állatkert

A Zoo Debrecen számára kiemelten fontos az őshonos állatfajok és fajták megőrzése, ezért már alapítása óta otthont ad hazánk egyetlen őshonos szamárfajtájának, a parlagi szamárnak, ráadásul az elmúlt években új utódok születéséről is rendszeresen hírt adhatott. E nyugodt vérmérsékletű, ugyanakkor intelligens és jól tanítható állatokkal nemcsak kifutójukban, hanem a jeles alkalmakkor útjára induló Csacsifogat dolgos szekérhúzóiként is találkozhat majd a nagyközönség.

(Kiemelt kép: Debreceni Állatkert)

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

debrecen

debreceni állatkert

szamárcsikó

szamár