Régóta vártak erre Debrecenben: megszületett Maja, a parlagi szamárcsikó

HelloVidék   
  Megosztom
Régóta vártak erre Debrecenben: megszületett Maja, a parlagi szamárcsikó

Kereken egy héttel megnyitásának 65. évfordulója után a Zoo Debrecen igazán alkalomhoz illő örömhírről számolhat be a szamarak mai világnapján, május 1-jén ugyanis parlagi szamárkancájuk, Szamóca újabb egészséges utódnak adott életet.

A születésnapjára eső névnap alapján és az aznapi majálisra tekintettel Majának keresztelt szerencsés látogatók szeme láttára jött világra délelőtt, majd rövidesen lábra is állt, azóta pedig megtekinthető a Kisvasút által körüljárt tágas vadaskertben.

Fotó: Debreceni Állatkert
Fotó: Debreceni Állatkert

A Zoo Debrecen számára kiemelten fontos az őshonos állatfajok és fajták megőrzése, ezért már alapítása óta otthont ad hazánk egyetlen őshonos szamárfajtájának, a parlagi szamárnak, ráadásul az elmúlt években új utódok születéséről is rendszeresen hírt adhatott. E nyugodt vérmérsékletű, ugyanakkor intelligens és jól tanítható állatokkal nemcsak kifutójukban, hanem a jeles alkalmakkor útjára induló Csacsifogat dolgos szekérhúzóiként is találkozhat majd a nagyközönség.

(Kiemelt kép: Debreceni Állatkert)

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

debrecen

debreceni állatkert

szamárcsikó

szamár