Egyedül az esőben bízhatnak? Megnyitották a turisztikai szezont a Velencei-tónál

MTI   
  Megosztom
Egyedül az esőben bízhatnak? Megnyitották a turisztikai szezont a Velencei-tónál

Évről évre nagyszerű közösség dolgozik azért, hogy egyre szebb, fenntarthatóbb, barátságosabb és vendégcsalogatóbb legyen a Velencei-tó - hangsúlyozta a Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken Kápolnásnyéken, a Velencei-tavi turisztikai évadnyitón.

Gulyás Gergely arról is beszélt, hogy erőfeszítéseik szemmel láthatók és munkájuk eredményeként a következő évtizedben a tó elfoglalhatja a táj szépsége alapján kiérdemelt helyét az országos turisztikában, mert jelenleg "nem a rangjának megfelelő helyet foglalja el a közgondolkodásban". Szerinte olyan nyár következik, amikor a korábbi évek sport- és turisztikai fejlesztéseinek nagy része élvezhető lesz a tókörnyéken.

A miniszter rámutatott, hogy a tavalyi vízhiányos évben a Velencei-tó kritikus helyzetbe került, ám mostanra jó irányba fordultak a dolgok a sok munkának és "az égieknek is hála". Az esőre utalva jelezte: "a turisztikai évadot esővel megnyitni a Velencei-tónál minden eddiginél időszerűbb".

A megnyitón Gulyás Gergely átadta a Velencei-tóért díjat Görög István ezredesnek, a Pákozdi Katonai Emlékpark Nonprofit Kft. ügyvezetőjének. Mint mondta, a díjazott "olyan időkben is kiállt a honvédelem ügye mellett, amikor azt hittük, kitört a világbéke".

L. Simon László a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója, a Velencei-tavi Kistérségért Alapítvány alapítója elmondta, hogy a vízszint tavalyi drasztikus csökkenése és az ezzel kapcsolatos hírek a másfél évtized alatt elért sikereiket is némiképp beárnyékolták. Megjegyezte, hogy továbbra is olyan fejlesztésekért dolgoznak, mint amilyenek a Balaton, a főváros és Tokaj-Hegyalja térségében már megvalósultak.

Tessely Zoltán, a térség fideszes országgyűlési képviselője jelezte, hogy a tókörnyéki településeken nem állt meg az élet a nehéz helyzet miatt, komoly fejlesztések történtek a tavalyi szezonnyitó óta.

A vízszinttel kapcsolatban közölte: január óta minden vízcseppet a Velencei-tóba próbálnak "kormányozni", ennek eredményeként most 106 centiméteres a vízállás, ez valamivel magasabb, mint tavaly ilyenkor volt.

Címlapkép: MTI/Mónus Márton

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

velencei-tó

gulyás gergely

kápolnásnyék

évadnyitó

turisztikai szezon