Egyedül az esőben bízhatnak? Megnyitották a turisztikai szezont a Velencei-tónál

MTI   
  Megosztom
Egyedül az esőben bízhatnak? Megnyitották a turisztikai szezont a Velencei-tónál

Évről évre nagyszerű közösség dolgozik azért, hogy egyre szebb, fenntarthatóbb, barátságosabb és vendégcsalogatóbb legyen a Velencei-tó - hangsúlyozta a Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken Kápolnásnyéken, a Velencei-tavi turisztikai évadnyitón.

Gulyás Gergely arról is beszélt, hogy erőfeszítéseik szemmel láthatók és munkájuk eredményeként a következő évtizedben a tó elfoglalhatja a táj szépsége alapján kiérdemelt helyét az országos turisztikában, mert jelenleg "nem a rangjának megfelelő helyet foglalja el a közgondolkodásban". Szerinte olyan nyár következik, amikor a korábbi évek sport- és turisztikai fejlesztéseinek nagy része élvezhető lesz a tókörnyéken.

A miniszter rámutatott, hogy a tavalyi vízhiányos évben a Velencei-tó kritikus helyzetbe került, ám mostanra jó irányba fordultak a dolgok a sok munkának és "az égieknek is hála". Az esőre utalva jelezte: "a turisztikai évadot esővel megnyitni a Velencei-tónál minden eddiginél időszerűbb".

A megnyitón Gulyás Gergely átadta a Velencei-tóért díjat Görög István ezredesnek, a Pákozdi Katonai Emlékpark Nonprofit Kft. ügyvezetőjének. Mint mondta, a díjazott "olyan időkben is kiállt a honvédelem ügye mellett, amikor azt hittük, kitört a világbéke".

L. Simon László a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója, a Velencei-tavi Kistérségért Alapítvány alapítója elmondta, hogy a vízszint tavalyi drasztikus csökkenése és az ezzel kapcsolatos hírek a másfél évtized alatt elért sikereiket is némiképp beárnyékolták. Megjegyezte, hogy továbbra is olyan fejlesztésekért dolgoznak, mint amilyenek a Balaton, a főváros és Tokaj-Hegyalja térségében már megvalósultak.

Tessely Zoltán, a térség fideszes országgyűlési képviselője jelezte, hogy a tókörnyéki településeken nem állt meg az élet a nehéz helyzet miatt, komoly fejlesztések történtek a tavalyi szezonnyitó óta.

A vízszinttel kapcsolatban közölte: január óta minden vízcseppet a Velencei-tóba próbálnak "kormányozni", ennek eredményeként most 106 centiméteres a vízállás, ez valamivel magasabb, mint tavaly ilyenkor volt.

Címlapkép: MTI/Mónus Márton

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

velencei-tó

gulyás gergely

kápolnásnyék

évadnyitó

turisztikai szezon