Ilyen még nem volt a magyar vidéken: jegesmedve tenyészközpontot adnak át Nyíregyházán

HelloVidék   
  Megosztom
Ilyen még nem volt a magyar vidéken: jegesmedve tenyészközpontot adnak át Nyíregyházán

A Nyíregyházi Állatparkban 2024 tavaszán egy új jegesmedve tenyészközpont kerül átadásra. A jelenleg a Nyíregyházi Állatpark egy hektáros Medve Erdejében élő Sznyezána már az új tenyészközpontban fog találkozni és összeszokni jövőre, az európai tenyészprogram által biztosított tenyészhímmel, Lloyddal - közölte az állatkert.

Mint írták, addig is, a programban résztvevő állatkertek kiváló együttműködésének köszönhetően, Sznyezána visszakapja régi társát Fiete-t, aki a budapesti állatkertből tér vissza. Fiete és Sznyezana genetikai szempontok miatt nem szaporíthatóak egymással, ez volt az oka Fiete ideiglenes távollétének is, viszont a 8 éves hím már jól ismeri a Medve Erdőnket és a 9 éves nőstényt is, és fogadása támogatja a Fővárosi Állatkert döntését, akik a nyíregyházi tenyészközpont megnyitását követően jegesmedve kifutójukat más állatfaj számára szeretnék majd átalakítani.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

nyíregyháza

nyíregyházi állatpark

jegesmedve

jegesmedve tenyészközpont