Ilyen még nem volt a magyar vidéken: jegesmedve tenyészközpontot adnak át Nyíregyházán

HelloVidék   
  Megosztom
Ilyen még nem volt a magyar vidéken: jegesmedve tenyészközpontot adnak át Nyíregyházán

A Nyíregyházi Állatparkban 2024 tavaszán egy új jegesmedve tenyészközpont kerül átadásra. A jelenleg a Nyíregyházi Állatpark egy hektáros Medve Erdejében élő Sznyezána már az új tenyészközpontban fog találkozni és összeszokni jövőre, az európai tenyészprogram által biztosított tenyészhímmel, Lloyddal - közölte az állatkert.

Mint írták, addig is, a programban résztvevő állatkertek kiváló együttműködésének köszönhetően, Sznyezána visszakapja régi társát Fiete-t, aki a budapesti állatkertből tér vissza. Fiete és Sznyezana genetikai szempontok miatt nem szaporíthatóak egymással, ez volt az oka Fiete ideiglenes távollétének is, viszont a 8 éves hím már jól ismeri a Medve Erdőnket és a 9 éves nőstényt is, és fogadása támogatja a Fővárosi Állatkert döntését, akik a nyíregyházi tenyészközpont megnyitását követően jegesmedve kifutójukat más állatfaj számára szeretnék majd átalakítani.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

nyíregyháza

nyíregyházi állatpark

jegesmedve

jegesmedve tenyészközpont