Idén is zárva marad a népszerű termálfürdő Zalában: ez a kényszerű döntés oka

HelloVidék   
  Megosztom
Idén is zárva marad a népszerű termálfürdő Zalában: ez a kényszerű döntés oka

Húsz évvel ezelőtt adták át a termálfürdőt Letenyén, de az idei lesz a negyedik szezon, amikor zárva marad. Anyagi okok és az épülő tanuszoda miatt sem lehet megnyitni a fürdőt.

Zala megye délnyugati részén, Letenyén 2003-ban nyitották meg a termálfürdőt és ahozzá kapcsolódó kempinget. A létesítmény kizárólag a nyári strandszezonban üzemelt. Kedvelt fürdőnek számított helyi viszonylatban a kedvező jegyárai miatt, írja a termalonline.hu.

A vendégek a nagymedence, az ülőmedence, a tanmedence és a gyermekmedence közül választhattak. Először 2018-ban akadtak anyagi problémák a fürdő üzemeltetése körül, a téli időjárás ugyanis akkora károkat okozott a medencékben, hogy azokat nyárra nem tudták rendbehozni. 2019-ben kinyitottak, de jött a pandémia, így 2020-ban és 2021-ben is zárva maradtak.

Az elmúlt évben pedig a település nem tudta felvállalni a termálfürdő üzemeltetésével járó ráfizetést. Már tavaly felmerült, hogy kiadnák vagy eladnák a fürdőt. Idén végül egyik sem valósul meg, ugyanis az április végi képviselő-testületi ülésen elhangzottal szerint az anyagi okok mellett a város leendő tanuszodája miatt sem lehetséges az újbóli nyitás.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 45 318 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,6 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 45 639 forintos törlesztőt (THM 13,95%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

termálfürdő

kemping

letenye

zala megye

tanuszoda

vízellátás