Idén is zárva marad a népszerű termálfürdő Zalában: ez a kényszerű döntés oka

HelloVidék   
  Megosztom
Idén is zárva marad a népszerű termálfürdő Zalában: ez a kényszerű döntés oka

Húsz évvel ezelőtt adták át a termálfürdőt Letenyén, de az idei lesz a negyedik szezon, amikor zárva marad. Anyagi okok és az épülő tanuszoda miatt sem lehet megnyitni a fürdőt.

Zala megye délnyugati részén, Letenyén 2003-ban nyitották meg a termálfürdőt és ahozzá kapcsolódó kempinget. A létesítmény kizárólag a nyári strandszezonban üzemelt. Kedvelt fürdőnek számított helyi viszonylatban a kedvező jegyárai miatt, írja a termalonline.hu.

A vendégek a nagymedence, az ülőmedence, a tanmedence és a gyermekmedence közül választhattak. Először 2018-ban akadtak anyagi problémák a fürdő üzemeltetése körül, a téli időjárás ugyanis akkora károkat okozott a medencékben, hogy azokat nyárra nem tudták rendbehozni. 2019-ben kinyitottak, de jött a pandémia, így 2020-ban és 2021-ben is zárva maradtak.

Az elmúlt évben pedig a település nem tudta felvállalni a termálfürdő üzemeltetésével járó ráfizetést. Már tavaly felmerült, hogy kiadnák vagy eladnák a fürdőt. Idén végül egyik sem valósul meg, ugyanis az április végi képviselő-testületi ülésen elhangzottal szerint az anyagi okok mellett a város leendő tanuszodája miatt sem lehetséges az újbóli nyitás.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

termálfürdő

kemping

letenye

zala megye

tanuszoda

vízellátás