Nem mindennapi lakókkal bővült a vidéki állatkert: cukik vagy ijesztőek? Döntsd el te!

HelloVidék   
  Megosztom
Nem mindennapi lakókkal bővült a vidéki állatkert: cukik vagy ijesztőek? Döntsd el te!

Nem mindennapi örömhírről számolhat be a cívisvárosi állatkert, ahol jó néhány év után ismét utódokkal gyarapodott az egyiptomi gyümölcsevő denevérek csapata. A tavasszal világrajött, jelenleg még ismeretlen nemű három kölyök egyelőre anyján kapaszkodva tölti idejét a szenegáli fülesmakikkal közösen lakott afrikai éjszakai társasbemutatóban, amelynek betekintőin keresztül a szerencsés látogatók már megpillanthatják őket. Születésükkel immár 12 egyedet számlál a debreceni csapat.

Étlapján szinte kizárólag különféle, főként édes gyümölcsök szerepelnek. Szüksége is van e nagy energiatartalmú táplálékra, hiszen az aktív repülés rendkívül energiaigényes. Hatalmas, akár 9000-es lélekszámú kolóniákat alkot, amelyek éjszakánként sűrű rajban lepi el a környék gyümölcstermő növényeit. Egyszerre általában csak egyetlen utóda születik.

A cseperedő kölyök egyre nagyobb terhet jelent az anyaállat számára, ezért hathetes korától már nem rajta, hanem egy faágon, vagy a barlang mennyezetén csimpaszkodik, amíg eléggé meg nem erősödik ahhoz, hogy maga is repüljön – ez nagyjából féléves korára sikerül neki.

Címlapkép, fotók: Debreceni Állatkert

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

debrecen

debreceni állatkert

egyiptomi gyümölcsevő denevér

nílusi repülőkutya