Nem mindennapi lakókkal bővült a vidéki állatkert: cukik vagy ijesztőek? Döntsd el te!

HelloVidék   
  Megosztom
Nem mindennapi lakókkal bővült a vidéki állatkert: cukik vagy ijesztőek? Döntsd el te!

Nem mindennapi örömhírről számolhat be a cívisvárosi állatkert, ahol jó néhány év után ismét utódokkal gyarapodott az egyiptomi gyümölcsevő denevérek csapata. A tavasszal világrajött, jelenleg még ismeretlen nemű három kölyök egyelőre anyján kapaszkodva tölti idejét a szenegáli fülesmakikkal közösen lakott afrikai éjszakai társasbemutatóban, amelynek betekintőin keresztül a szerencsés látogatók már megpillanthatják őket. Születésükkel immár 12 egyedet számlál a debreceni csapat.

Étlapján szinte kizárólag különféle, főként édes gyümölcsök szerepelnek. Szüksége is van e nagy energiatartalmú táplálékra, hiszen az aktív repülés rendkívül energiaigényes. Hatalmas, akár 9000-es lélekszámú kolóniákat alkot, amelyek éjszakánként sűrű rajban lepi el a környék gyümölcstermő növényeit. Egyszerre általában csak egyetlen utóda születik.

A cseperedő kölyök egyre nagyobb terhet jelent az anyaállat számára, ezért hathetes korától már nem rajta, hanem egy faágon, vagy a barlang mennyezetén csimpaszkodik, amíg eléggé meg nem erősödik ahhoz, hogy maga is repüljön – ez nagyjából féléves korára sikerül neki.

Címlapkép, fotók: Debreceni Állatkert

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

debrecen

debreceni állatkert

egyiptomi gyümölcsevő denevér

nílusi repülőkutya