EFOTT: 4 nap, 6 színpad, rengeteg sztár, több mint 100 fellépő az idei nyár gigabuliján

HelloVidék   
  Megosztom
EFOTT: 4 nap, 6 színpad, rengeteg sztár, több mint 100 fellépő az idei nyár gigabuliján

A törökországi földrengésben érintett hallgatókat is vendégül lát idén az EFOTT fesztivál – jelentette be Dr. Hankó Balázs Zoltán felsőoktatásért felelős államtitkár a rendezvényt beharangozó sajtóeseményen. Elhangzott: az EFOTT az egyetemisták fesztiváljaként a 18-29 éves korosztály egyik legkedveltebb nyári programja. A rendezvény sokszínű zenei kínálatának köszönhetően a középiskolásoktól az egyetemistákon át minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb előadókat, 6 színpadon több mint 100 fellépőt. Július 12. és 16. között többek között a VALMAR, a Wellhello, Dzsúdló, a Halott Pénz, a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, Majka, a Blue, a La Bouche és a Culture Beat is koncertezik a Velencei-tó partján. A fesztivál nappali programjait összefogó UNIversumba idén rekordszámú felsőoktatási intézmény jelentkezett. A programok középpontjában a kultúra, az egészséges életmód, a digitalizáció és a fenntarthatóság áll majd.

A fesztivál legnagyobb erőssége a közösségteremtő ereje: az EFOTT az év legnagyobb egyetemi bulija. Célunk, hogy a felsőoktatási közösséggel együtt formáljuk, hozzuk létre a jövő egyetemét, amely Magyarország megtartó erejének, versenyképességének egyik kulcsa

- hangsúlyozta Dr. Hankó Balázs Zoltán, a Kulturális és Innovációs Minisztérium államtitkára az EFOTT fesztivál beharangozó sajtóeseményén kedden a budapesti Fiktív Café&Event-ben. A felsőoktatásért felelős államtitkár bejelentette: az EFOTT fesztivál idén a törökországi földrengésben érintett hallgatókat is vendégül lát.

Az EFOTT a felsőoktatás ünnepe is egyben, hiszen az esti szórakozás mellett aktív, izgalmas nappali programokat is kínál: a fesztivál egyetemi kampuszát jelentő UNIversumba idén rekordszámú felsőoktatási intézmény jelentkezett, találkozási lehetőséget kínálva a hallgatóknak. Az EFOTT hagyományaihoz híven továbbra is kiemelt szerepet szán programjai között az egyetemes kultúra, valamint a magyar felsőoktatás kínálta lehetőségek bemutatására, népszerűsítésére

- fogalmazott. Az egyetemisták legnagyobb fesztiváljának házigazdája idén a Pannon Egyetem lesz – az intézmény székhelye, Veszprém idén Európa Kulturális Fővárosa.

Az ország első egyetemi fesztiválját Veszprémben rendeztük 1969-ben, ezt a hagyományt azóta is fontosnak tartjuk, igazi közösségteremtő erőként tekintünk rá

- mondta Prof. Dr. Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora. Csillag Zsolt, az intézmény kancellárja pedig kiemelte: „a Pannon Egyetem 7 helyszínen több mint 100 attrakcióval várja a látogatókat a fesztiválon. Több mint 200 önkéntesünk segít majd, öregdiákoktól az oktatókon át a hallgatókig, az aktivitásaink középpontjában pedig a kultúra, az egészséges életmód, a digitalizáció és a fenntarthatóság áll majd”.

Az EFOTT az egyetemisták fesztiváljaként a 18-29 éves korosztály egyik legkedveltebb nyári programja. A rendezvény sokszínű zenei kínálatának köszönhetően a középiskolásoktól az egyetemistákon át minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb előadókat, 6 színpadon több mint 100 fellépőt. Július 12. és 16. között többek között a Wellhello, Dzsúdló, a Halott Pénz, a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, Majka, a Blue, a La Bouche és a Culture Beat is koncertezik a Velencei-tó partján.

Szerdán a középiskolások és a fiatal egyetemisták kedvencei – a Carson Coma, T. Danny, a BSW és a VALMAR – veszik birtokba a nagyszínpadot.

Csütörtökön fergeteges show várja az örök fiatalokat: színpadra lépnek a ’90-es és 2000-es évek nagy nemzetközi sztárjai, a Blue, a La Bouche és a Culture Beat, Geszti Péter egy különleges Best of Geszti-produkcióval érkezik, és visszatér az EFOTT nagyszínpadára Korda György és Balázs Klári is.

Pénteken a Wellhello, Dzsúdló és a Halott Pénz, szombaton pedig többek között a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, valamint Majka koncertje várja a látogatókat.

Az előadók közül a sajtóesemény vendége volt Valkusz Milán, a VALMAR énekese-rappere, aki felidézte, a tavalyi fesztiválon már hatalmas sikert aratott a produkciójuk, idén először pedig a nagyszínpadon léphetnek fel.

A sajtóeseményen részt vett L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója is, aki még a Velencei-tó térségének országgyűlési képviselőjeként került kapcsolatba a fesztivállal. „Lassan egy évtizede partnerünk az EFOTT a térségben, amely számára kiemelt fontosságú az esemény, többek között százezres nagyságrendű vendégéjszakával járul hozzá a helyi turizmushoz. Kiemelt célunk az ifjúsági szálláshelyek további bővítése annak érdekében, hogy egész évben minél több egyetemistát fogadhasson a térség” – tájékoztatott L. Simon László.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

efott

efott fesztivál

rendezvénysorozat

velencei-tó

koncertsorozat

sztárok