Itt a bejelentés: megvannak a győztesek, mutatjuk Az Év Múzeuma díj nyerteseit

MTI   
  Megosztom
Itt a bejelentés: megvannak a győztesek, mutatjuk Az Év Múzeuma díj nyerteseit

Idén Az Év Múzeuma elismerést a "nagy múzeumok" kategóriájában a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum, a "kis múzeumok" kategóriájában a Kunszentmártoni Helytörténeti Múzeum nyerte el - közölték a szervezők.

Az ICOM Magyarország különdíját a Tatai Német Nemzetiségi Múzeum, a Magyar Vidéki Múzeumok Szövetsége különdíját a zalaegerszegi Göcseji Múzeum, az Országos Közgyűjtemények Szövetsége különdíját a cigándi Bodrogközi Múzeumporta munkatársai vehették át a Ludwig Múzeumban vasárnap rendezett Sokszínű múzeum című konferencián és díjátadón

- áll a közleményben.

Az indoklás szerint a "nagy múzeumok" kategóriájában Az Év Múzeuma 2023 elismerést a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum egyebek mellett sokrétű, stratégiai alapú - többek között az egész életen át tartó, élményalapú tanulás és ismeretátadás területén végzett - példamutató, úttörő jellegű fejlesztéseiért, az Erdély tájegység bemutatásáért, a hazai múzeumügyet szolgáló, hosszú évek óta folytatott szakmai tudásmegosztásért nyerte el.

A "kis múzeumok" kategóriájában Az Év Múzeuma 2023 elismerést a Kunszentmártoni Helytörténeti Múzeum az intézmény nagyszabású fejlesztéséért, valamint a település fejlődését és megtartó erejét támogató innovatív tevékenységéért érdemelte ki.

Az Év Múzeuma díjat 1996-ban alapította a Pulszky Társaság, célja az elmúlt évben jelentős eredményeket felmutató muzeális intézmények díjazása.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

az év múzeuma

kis múzeum

nagy múzeum

szentendrei szabadtéri néprajzi múzeum

kunszentmártoni helytörténeti múzeum