Itt a bejelentés: megvannak a győztesek, mutatjuk Az Év Múzeuma díj nyerteseit

MTI   
  Megosztom
Itt a bejelentés: megvannak a győztesek, mutatjuk Az Év Múzeuma díj nyerteseit

Idén Az Év Múzeuma elismerést a "nagy múzeumok" kategóriájában a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum, a "kis múzeumok" kategóriájában a Kunszentmártoni Helytörténeti Múzeum nyerte el - közölték a szervezők.

Az ICOM Magyarország különdíját a Tatai Német Nemzetiségi Múzeum, a Magyar Vidéki Múzeumok Szövetsége különdíját a zalaegerszegi Göcseji Múzeum, az Országos Közgyűjtemények Szövetsége különdíját a cigándi Bodrogközi Múzeumporta munkatársai vehették át a Ludwig Múzeumban vasárnap rendezett Sokszínű múzeum című konferencián és díjátadón

- áll a közleményben.

Az indoklás szerint a "nagy múzeumok" kategóriájában Az Év Múzeuma 2023 elismerést a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum egyebek mellett sokrétű, stratégiai alapú - többek között az egész életen át tartó, élményalapú tanulás és ismeretátadás területén végzett - példamutató, úttörő jellegű fejlesztéseiért, az Erdély tájegység bemutatásáért, a hazai múzeumügyet szolgáló, hosszú évek óta folytatott szakmai tudásmegosztásért nyerte el.

A "kis múzeumok" kategóriájában Az Év Múzeuma 2023 elismerést a Kunszentmártoni Helytörténeti Múzeum az intézmény nagyszabású fejlesztéséért, valamint a település fejlődését és megtartó erejét támogató innovatív tevékenységéért érdemelte ki.

Az Év Múzeuma díjat 1996-ban alapította a Pulszky Társaság, célja az elmúlt évben jelentős eredményeket felmutató muzeális intézmények díjazása.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

az év múzeuma

kis múzeum

nagy múzeum

szentendrei szabadtéri néprajzi múzeum

kunszentmártoni helytörténeti múzeum