Szabados Ági, az RTL Híradósa elszólta magát: nagyon pofára esés lett a könyvek fóliázása

MTI   
  Megosztom
Szabados Ági, az RTL Híradósa elszólta magát: nagyon pofára esés lett a könyvek fóliázása

Szabados Ági hat éve foglalkozik aktívan olvasásnépszerűsítéssel. Energiáját és időt nem sajnálva építgette a Libertine könyvesbolt hálózatot. Legújabb üzlete pár hete Debrecenben nyílt meg. Az RTL Híradó ismert műsorvezetője és a Libertine könyvesboltok tulajdonosa most a Telexnek adott interjút.


 

Szülei vasutasok, édesapja mozdonyvezető, anyukája kalauz, ő maga azonban mégsem akarta ezt a pályát választani. Inkább kommunikáció szakra ment, hogy a klasszikus értelemben is újságíró lehessen. Erről Szabados Ági a Telexnek mesélt, ahol a csinos műsorvezetőt a médiás karrierjéről, nemi szerepekről, a Libri-ügyről, a könyvek fóliázásáról, valamint arról is beszélt, hogy minden megtakarítását kockára téve hogyan indította el könyves vállalkozását a koronavírus idején.

Ahogy mesélte, „kortalanítani kellett”, amikor képernyőre került, levágatták a haját és világosították, hogy ne egy „kis fruskaként”, hanem érettebb nőként jelenjen meg az RTL Híradójában. Idővel visszanöveszthette a haját, de ezt is megbeszélték a főnökével. Felháborítónak tartja viszont, hogy a társadalmi elvárásoknak köszönhetően egy csúnya nő nem vezethet műsort, egy csúnya férfi viszont igen. A nők nagy része szerinte megfelelési kényszeres és imposztorszindrómás, a társadalom pedig nehezebben fogadja el egy nőtől, ha vicces.

Hat éve kezdett olvasásnépszerűsítéssel foglalkozni, rengeteg energiát beletett, és ma már nem nagyon tudják megkerülni. Nagy kiadók kopogtatnak nála, hogy az ő könyvüket olvassa hónapról hónapra a követőivel, „ebben nincs imposztorszindrómám”.

Első könyvesboltját a koronavírus legnagyobb lezárásai idején indította úgy, hogy minden megtakarítását kockára kellett tennie, miközben egyébként még albérletben lakott.

„Az én érvényesülésemet nagyban segíti” – mondta arról, hogy a NER tokkal-vonóval bekebelezte a Librit.

Hosszútávon nekem lehet előny, ha azt mondja egy szerző, hogy hagyom a nagy hálózatot, és jövök hozzád, ami személyesebb és kisebb

- közölte.

Befóliázott könyvek: Orbánék elszámították magukat

Érdekességként említette, hogy mióta bizonyos könyveket be kell fóliázni, ezek iránt megnőtt az érdeklődés. Sokan úgy érzik, hogy ezen felidegesítették magukat, és emiatt választanak ilyen típusú könyveket.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szabados Ági

rtl