Öt premierrel készül a szezonra a Győri Balett: itt a lista, ezeket az előadásokat láthatjuk

MTI   
  Megosztom
Öt premierrel készül a szezonra a Győri Balett: itt a lista, ezeket az előadásokat láthatjuk

Velekei László, a Győri Balett igazgatója az évadnyitó társulati ülésen bejelentette, hogy öt premierrel készül a Győri Balett a 2023/2024-es évadra. A társulat igazgatója azt is elárulta, hogy felújított darabokat is műsorra tűznek, köztük olyan színházi klasszikusokat láthatunk, mint például az Antigoné vagy az Anna Karenina.

A társulat igazgatója hangsúlyozta: folytatják a Markó Iván-i örökséget, ami szerint "a közönségünkkel válik egy teljes egésszé a művészetünk", mert ez teret enged annak, hogy a táncművészetet több stílusban is kipróbálják. Fontos, hogy minőségi, ugyanakkor mégis színes előadásokat hozzanak létre - fűzte hozzá. Elmondta, hogy október 27-én mutatják be Győrben a felújított A skarlát betű című darabot, amelyet "drámaibbá és hatásosabbá" tettek.

December 12-én a Müpában a Budafoki Dohnányi Zenekarral a Planéták című előadást mutatják be, Győrben pedig december 22-én a Győri Filharmonikus zenekarral egy úgynevezett minipremiert tartanak, ahol a már műsoron lévő Passage és a Bolero című darabok mellett a Négy évszak című előadást is megismerhetik a nézők. A Kisfaludy-teremben az Abigélt, a legkisebbek pedig A kockásfülű nyúl bemutatóját is láthatják az idei évadban.

Műsoron marad az Antigoné, az Egy lépéssel közelebb, a GisL a Romance, a Movements to Stravinksky, Mimi, az Anna Karenina, a Passage, a PianoPlays, a Bolero, a Peer Gynt, a Kippkopp és Tipptopp, a Kippkopp karácsonya, a Maszkabál, a Maszkabál 2, valamint a Max és Móric című darabok - sorolta. Velekei László kiemelte, hogy az idei évad is izgalmas lesz, hiszen Győrön kívül fellépnek még több alkalommal a fővárosban, Pécsett, Gödöllőn, Komáromban, Romániában, Törökországban, Szerbiában, Kolumbiában és várhatóan Dél-Koreában is.

Az igazgató beszélt arról is, hogy idén elindítják a Mini balett című tanfolyamot is. Szalai Judit, a Mini balett tanfolyam szakmai felelőse elmondta, hogy a foglalkozásokra öt és nyolc év közötti gyermekeket várnak heti rendszerességgel a színház balett termébe. A tanfolyamon a legkisebbek a klasszikus balett alapjaival ismerkedhetnek meg.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

balett

színház

győri balett

kultúra

program

szórakozás

művészet

tánc