Mutatjuk a kultúrnegyed progrmaját: mindenki találhat magának valami érdekességet

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Mutatjuk a kultúrnegyed progrmaját: mindenki találhat magának valami érdekességet

Ismét exkluzív programokat kínál a pécsi kultnegyed. Tárlatvezetésekkel, gyerekprogramokkal, koncertekkel, bűvészekkel, akrobata előadásokkal és tűzshow-val várják a Zsolnay Negyed Éjszakája elnevezésű rendezvény látogatóit a pécsi kulturális létesítménybe szeptember 16-án.

Az éjfélig tartó programok keretében rendhagyó éjszakai tárlatvezetéseket tartanak a létesítményben, de a vezetett séták során az Illúzió vs. Valóság című kiállítás, a Negyed összes tárlata, a Látványmanufaktúra, a Zsolnay Mauzóleum is bejárhatóvá válik, az érdeklődők továbbá megismerhetik Zsolnay Miklós kalandos életútját is - írja az MTI. A Zsolnay család egykori lakóházában korhű ruhába öltözött idegenvezetők kalauzolják el a látogatókat. Zsolnay-kemence túrát is tartanak a létesítmény a látogatók elől egyébként elzárt részébe. Hajnal Máté bűvész szórakoztató varieté műsorral készül, ahol a bűvészet és az akrobatika is szerepet kap.

Az este során tüzes show-t tart a Firebirds csapata az illúziók témájáról slammelnek a Sopianae Slampoetry Klub tagjai, lesz éjszakai távcsöves égboltmegfigyelés és filmvetítés is. A kertben minikoncertet ad a Trió Enigma, a Pécsi Vonósok, a Swing Ladies és a Bohemian Brass Band. Kehidai László előadást tart a Zsolnay Negyed egykori gyárkéményeiről, és kevéssé ismert történeteket oszt meg a Zsolnay Gyár működéséről.

A gyerekprogramok között szerepel többek között UV-fényben varázsvilággá váló játszótér, éjszakai szabadtéri szabadulójáték, bábszínház, kerámia élményfestés és Mars-küldetés robotokkal. Becsapható érzékeink: káprázat vagy agyrém? címmel kalandjátékon is részt vehetnek az érdeklődők, de lesz rendhagyó matekóra, meseelőadás és látványos kísérletek is, míg a tudomány és a játékok szerelmeseit várja a VR Univerzum, a Planetárium és a Labor - Interaktív Varázstér is - olvasható a közleményben.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

zsolnay kulturális negyed

pécs

programok

szórakozás