Nagy buli lesz a Balaton közelében: országosan ismert előadók is rajta vannak a fellépők listáján

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Nagy buli lesz a Balaton közelében: országosan ismert előadók is rajta vannak a fellépők listáján

Az élő népművészetet mutatja be a hétvégi Veszprém Folk fesztivál, amelyen népzenei koncertek, néptáncbemutató, gyermekprogramok és táncház várja a közönséget. Az eseményen mások mellett fellép a Csík Zenekar és Szalóki Ági is.

Vastag Richárd, a VeszprémFOLK fesztivál főszervezője az eseményt beharangozó hétfői sajtótájékoztatón elmondta, hogy a rendezvényen az országosan ismert előadók mellett a helyiek is közönség elé lépnek szeptember 15. és 17. között a belváros négy helyszínén.

Pénteken Pusztai Boglárka prímást hallhatja a közönség, fellép a népzenét és világzenét ötvöző Ötödik évszak és a Góbé zenekar, színpadra lép Császár Dominik dudás, valamint a Csík zenekar is. Szombaton lesz az Irinyi Fúvószenekar koncertje, valamint fellép a sepsiszentgyörgyi Háromszék Táncegyüttes és Szalóki Ági is. A közönség emellett megtekintheti Paár Julcsi nép- és világzenei elemekből álló, táncos, mesés Rókatánc című előadását. Vasárnap Ricsi bácsi játszóháza várja a gyermekeket, emellett az érdeklődők megtekinthetik Battyányi-Nagy Annamária Poetikus Folkór című előadását. A színpadi programok mellett pénteken és szombaton a nap folyamán több alkalommal táncház várja az érdeklődőket.

Mike Friderika, a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programigazgatója elmondta: a Folk fesztivál egy új színfolt lesz a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa program rendezvényeinek sorában. A fesztivál programjai elsősorban a családokat szólítják meg, és rendhagyó terek is szerepet kapnak a fesztiválon.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? IGEN, VAN! MEGÉRI VÁLTANI

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes szémlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

veszprém

folklór

fesztivál

koncert