Rendezvény dömping az Alföldön: több városban is várják az érdeklődőket

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Rendezvény dömping az Alföldön: több városban is várják az érdeklődőket

Gyulán városismereti sétával, kurátori tárlatvezetéssel, Békéscsabán a városháza átadásának 150. évfordulója alkalmából szervezett programsorozattal várják az érdeklődőket a Kulturális Örökség Napjai elnevezésű rendezvénysorozaton.

A gyulai kiállítóhelyeket működtető Erkel Ferenc NKft. közleménye szerint a Békés vármegyei fürdővárosban szeptember 16-án, szombaton a németvárosi városrész történetét ismertetik meg ingyenes séta keretében az érdeklődőkkel, szó lesz a településrész kialakulásáról, az ott élt közösség életéről és szokásairól. Szombat délután kurátori tárlatvezetésre várják a várba az érdeklődőket a múzeum szakemberei és a Hadtörténeti Intézet és Múzeum által közösen összeállított Kossuth Lajos elfogyott regimentje című kiállítására. Előtte a Magyar Honvédség - Hódmezővásárhely Helyőrségi Zenekara játszik többek között honvéd nótákat a vár előtt. Vasárnap az Almásy-kastély Stefánia-szárnyának három terében a földszintes szárny névadójáról és az épületrész történetéről mesélnek, valamint annak építésétől a mai felhasználásig.

Békéscsabán pénteken emlékeznek meg a városháza építésének 150. évfordulójáról exkluzív, de előzetes regisztrációhoz kötött tárlatvezetésekkel. Ezeket három turnusban szervezik, az egyiket Ugrai Gábor, a Békéscsabai Városvédő és Városszépítő Egyesület elnöke, a másikat Bacsa Vendel jegyző, az utolsót pedig Szarvas Péter polgármester tartja. A városháza udvarán az Alföld Quartet ad kamarazenekari koncertet az előzetesen regisztrálóknak, a főtéren a Körös Kvintet műsorát, este pedig lézershow-t tekinthetnek meg az érdeklődők. Szombat délután a békéscsabai Munkácsy Emlékházba várják tárlatvezetésre az érdeklődőket a Kulturális Örökség Napjai keretében.

Szabadkígyóson a felújított Wenckheim-kastélyban tartanak szombaton és vasárnap tárlatvezetéseket, emellett az Újkígyósi Művésztelep szombaton Békés vármegye és a környék profi festőművészeit és amatőrjeit várja a kastélyparkba, hogy vásznukra vigyék az épületet.

A szarvasi Tessedik Sámuel Múzeumban a Szarvas 300 tárlatot alakítják vissza a hétvégén zárult Munkácsy Most kiállítás után, azt tekinthetik meg ingyenesen az érdeklődők vasárnap.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gyula

békéscsaba

kultura

rendezvénysorozat