Rendezvény dömping az Alföldön: több városban is várják az érdeklődőket

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Rendezvény dömping az Alföldön: több városban is várják az érdeklődőket

Gyulán városismereti sétával, kurátori tárlatvezetéssel, Békéscsabán a városháza átadásának 150. évfordulója alkalmából szervezett programsorozattal várják az érdeklődőket a Kulturális Örökség Napjai elnevezésű rendezvénysorozaton.

A gyulai kiállítóhelyeket működtető Erkel Ferenc NKft. közleménye szerint a Békés vármegyei fürdővárosban szeptember 16-án, szombaton a németvárosi városrész történetét ismertetik meg ingyenes séta keretében az érdeklődőkkel, szó lesz a településrész kialakulásáról, az ott élt közösség életéről és szokásairól. Szombat délután kurátori tárlatvezetésre várják a várba az érdeklődőket a múzeum szakemberei és a Hadtörténeti Intézet és Múzeum által közösen összeállított Kossuth Lajos elfogyott regimentje című kiállítására. Előtte a Magyar Honvédség - Hódmezővásárhely Helyőrségi Zenekara játszik többek között honvéd nótákat a vár előtt. Vasárnap az Almásy-kastély Stefánia-szárnyának három terében a földszintes szárny névadójáról és az épületrész történetéről mesélnek, valamint annak építésétől a mai felhasználásig.

Békéscsabán pénteken emlékeznek meg a városháza építésének 150. évfordulójáról exkluzív, de előzetes regisztrációhoz kötött tárlatvezetésekkel. Ezeket három turnusban szervezik, az egyiket Ugrai Gábor, a Békéscsabai Városvédő és Városszépítő Egyesület elnöke, a másikat Bacsa Vendel jegyző, az utolsót pedig Szarvas Péter polgármester tartja. A városháza udvarán az Alföld Quartet ad kamarazenekari koncertet az előzetesen regisztrálóknak, a főtéren a Körös Kvintet műsorát, este pedig lézershow-t tekinthetnek meg az érdeklődők. Szombat délután a békéscsabai Munkácsy Emlékházba várják tárlatvezetésre az érdeklődőket a Kulturális Örökség Napjai keretében.

Szabadkígyóson a felújított Wenckheim-kastélyban tartanak szombaton és vasárnap tárlatvezetéseket, emellett az Újkígyósi Művésztelep szombaton Békés vármegye és a környék profi festőművészeit és amatőrjeit várja a kastélyparkba, hogy vásznukra vigyék az épületet.

A szarvasi Tessedik Sámuel Múzeumban a Szarvas 300 tárlatot alakítják vissza a hétvégén zárult Munkácsy Most kiállítás után, azt tekinthetik meg ingyenesen az érdeklődők vasárnap.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gyula

békéscsaba

kultura

rendezvénysorozat