Rendezvény dömping az Alföldön: több városban is várják az érdeklődőket

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Rendezvény dömping az Alföldön: több városban is várják az érdeklődőket

Gyulán városismereti sétával, kurátori tárlatvezetéssel, Békéscsabán a városháza átadásának 150. évfordulója alkalmából szervezett programsorozattal várják az érdeklődőket a Kulturális Örökség Napjai elnevezésű rendezvénysorozaton.

A gyulai kiállítóhelyeket működtető Erkel Ferenc NKft. közleménye szerint a Békés vármegyei fürdővárosban szeptember 16-án, szombaton a németvárosi városrész történetét ismertetik meg ingyenes séta keretében az érdeklődőkkel, szó lesz a településrész kialakulásáról, az ott élt közösség életéről és szokásairól. Szombat délután kurátori tárlatvezetésre várják a várba az érdeklődőket a múzeum szakemberei és a Hadtörténeti Intézet és Múzeum által közösen összeállított Kossuth Lajos elfogyott regimentje című kiállítására. Előtte a Magyar Honvédség - Hódmezővásárhely Helyőrségi Zenekara játszik többek között honvéd nótákat a vár előtt. Vasárnap az Almásy-kastély Stefánia-szárnyának három terében a földszintes szárny névadójáról és az épületrész történetéről mesélnek, valamint annak építésétől a mai felhasználásig.

Békéscsabán pénteken emlékeznek meg a városháza építésének 150. évfordulójáról exkluzív, de előzetes regisztrációhoz kötött tárlatvezetésekkel. Ezeket három turnusban szervezik, az egyiket Ugrai Gábor, a Békéscsabai Városvédő és Városszépítő Egyesület elnöke, a másikat Bacsa Vendel jegyző, az utolsót pedig Szarvas Péter polgármester tartja. A városháza udvarán az Alföld Quartet ad kamarazenekari koncertet az előzetesen regisztrálóknak, a főtéren a Körös Kvintet műsorát, este pedig lézershow-t tekinthetnek meg az érdeklődők. Szombat délután a békéscsabai Munkácsy Emlékházba várják tárlatvezetésre az érdeklődőket a Kulturális Örökség Napjai keretében.

Szabadkígyóson a felújított Wenckheim-kastélyban tartanak szombaton és vasárnap tárlatvezetéseket, emellett az Újkígyósi Művésztelep szombaton Békés vármegye és a környék profi festőművészeit és amatőrjeit várja a kastélyparkba, hogy vásznukra vigyék az épületet.

A szarvasi Tessedik Sámuel Múzeumban a Szarvas 300 tárlatot alakítják vissza a hétvégén zárult Munkácsy Most kiállítás után, azt tekinthetik meg ingyenesen az érdeklődők vasárnap.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gyula

békéscsaba

kultura

rendezvénysorozat