Újabb gigantikus méretű szörnyet fogtak a horgászok: egyre-másra érkeznek a nagy halak

HelloVidék   
  Megosztom
Újabb gigantikus méretű szörnyet fogtak a horgászok: egyre-másra érkeznek a nagy halak

Az újabb gigafogás most a Somogy vármegyei Lullai-tóból került a partra.

Dobai Ottó nemrégiben kapitális méretű uszonyost kényszerített partra - erről számolt be Facebook-bejegyzésében.

A dunántúli sportember álló antennával, feszítős módszerrel horgászott aznap. Ottó egy tenyér méretű kárászt kínált fel csalinak, és hamarosan kapást észlelt a behúzás után húsz percre jelentkezett a harcsa.

A fárasztás 7-8 percig tartott, egyik barátom benyúlt a hal szájába, és partra segítette az óriást. Ő egyébként néhány nappal korábban egy 72 kilósat fogott, egy kolléganőm pedig egy 54 kilós példányt. Érdekes, hogy évekig hiába ültünk a tó partján, de az utóbbi napokban történhetett valami, mert egyre másra jelentkeztek a nagy halak

– mesélte a Sokszínű vidéknek Dobai Ottó.

A nagytestű halat partra emelték, lefényképezték, lemérték, majd annak rendje és módja szerint visszaengedték a vízbe. A kapitális nagyságú harcsa 223 centiméterhosszú és 77 kilogrammos volt. A szerencsés horgász azt is elmondta, hogy gyakran járnak versenyekre a barátaival, sokat harcsáznak. Számukra ez egy életmód.

Menni kell – ez egy érzés, amire az ember rákap, és onnantól nincs megállás. Ez egészen más mint a pontyhorgászat.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

horgászat

harcsa

somogy megye

halászat