A csapból is bor fog folyni Szekszárdon: megkezdődtek a Szüreti Napok

MTI   
  Megosztom
A csapból is bor fog folyni Szekszárdon: megkezdődtek a Szüreti Napok

Megkezdődtek a Szekszárdi Szüreti Napok, a vasárnapig tartó programsorozat pénteki, ünnepélyes megnyitóján Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a szekszárdi bort méltatta.

Gulyás Gergely a rendezvény fővédnökeként a Béla király téren mondott köszöntőjében azt mondta:

Ma már kiváló magyar borokat fogyaszthatunk, Szekszárdon a bőség zavarával küzdünk, a fehér-, rozé- és vörösborok terén is

- tette hozzá.

Nehéz lenne vitatni, hogy a vörösborok között a legjobbak Szekszárdon vannak

- jegyezte meg. Úgy vélte, Magyarország két kiemelkedő, vörösboros régiója, a villányi és a szekszárdi között a versenyt Szekszárd nyeri.

Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke többek között arról beszélt, hogy a szekszárdi borvidéken 2100 hektáron 14 ezer tonna szőlőt szüretelnek, és csaknem 100 ezer hektoliter bort állítanak elő. Az Európai Unióban a vörösborfogyasztás csökken, tízezer hektár kivágását tervezik.

A szekszárdi tőkéket a bor fogyasztásával lehet megmenteni

- fűzte hozzá.

Az alpolgármester átvette az idén Szekszárd város borának választott bor egy palackját is a Szent Gaál Kastély és Borház 2021-es kékfrankosából, amelyet Posevitz Ilona birtokvezető mutatott be.

A néhány programmal már csütörtökön elkezdődött szüreti napok a város legnépszerűbb kulturális, borgasztronómiai rendezvénye. Idén mintegy negyven színpadi produkció, több kiállítás, valamint 28 szekszárdi, két tolnai borvidéki pincészet és két pálinkaház várja a közönséget.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

szekszárd

szekszárdi szüreti napok

szüret

szüreti napok