A csapból is bor fog folyni Szekszárdon: megkezdődtek a Szüreti Napok

MTI   
  Megosztom
A csapból is bor fog folyni Szekszárdon: megkezdődtek a Szüreti Napok

Megkezdődtek a Szekszárdi Szüreti Napok, a vasárnapig tartó programsorozat pénteki, ünnepélyes megnyitóján Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a szekszárdi bort méltatta.

Gulyás Gergely a rendezvény fővédnökeként a Béla király téren mondott köszöntőjében azt mondta:

Ma már kiváló magyar borokat fogyaszthatunk, Szekszárdon a bőség zavarával küzdünk, a fehér-, rozé- és vörösborok terén is

- tette hozzá.

Nehéz lenne vitatni, hogy a vörösborok között a legjobbak Szekszárdon vannak

- jegyezte meg. Úgy vélte, Magyarország két kiemelkedő, vörösboros régiója, a villányi és a szekszárdi között a versenyt Szekszárd nyeri.

Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke többek között arról beszélt, hogy a szekszárdi borvidéken 2100 hektáron 14 ezer tonna szőlőt szüretelnek, és csaknem 100 ezer hektoliter bort állítanak elő. Az Európai Unióban a vörösborfogyasztás csökken, tízezer hektár kivágását tervezik.

A szekszárdi tőkéket a bor fogyasztásával lehet megmenteni

- fűzte hozzá.

Az alpolgármester átvette az idén Szekszárd város borának választott bor egy palackját is a Szent Gaál Kastély és Borház 2021-es kékfrankosából, amelyet Posevitz Ilona birtokvezető mutatott be.

A néhány programmal már csütörtökön elkezdődött szüreti napok a város legnépszerűbb kulturális, borgasztronómiai rendezvénye. Idén mintegy negyven színpadi produkció, több kiállítás, valamint 28 szekszárdi, két tolnai borvidéki pincészet és két pálinkaház várja a közönséget.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

szekszárd

szekszárdi szüreti napok

szüret

szüreti napok