Közel kétezer iskola, és óvoda részvételével zajlott idén is a népszerű program

MTI   
  Megosztom
Közel kétezer iskola, és óvoda részvételével zajlott idén is a népszerű program

Az idén csaknem 1500 óvoda és általános iskola csatlakozott a Boldogságóra programhoz, amelyet tíz éve indított el a Jobb Veled a Világ Alapítvány. A résztvevők hónapról hónapra egy-egy témát járnak körül, amely segíti és támogatja a gyerekeket.

A Boldogságóra egy egész tanéven át tartó, érzelmi intelligenciát, erősségközpontú gondolkodást és önbizalmat fejlesztő élménypedagógiai programokat foglal magába.

A diákok a tanév során tíz egymásra épülő témát dolgoznak fel, amelyek fokról fokra ismertetik meg a boldogság különböző összetevőit, feltételeit. Ezek sorrendben: hála, optimizmus, társas kapcsolatok, boldogító jócselekedetek, célok kitűzése és elérése, megküzdési stratégiák, apró örömök élvezete, megbocsátás, testmozgás és fenntartható boldogság.

A program módszertanát a pozitív pszichológia tudományos eredményeire építve dolgozták ki pszichológusok, pedagógusok, kutatóprofesszorok munkájának segítségével, amelyet folyamatosan fejlesztenek.

Bagdi Bella pszichológus, a Jobb Veled A Világ Alapítvány elnöke a közleményben kifejtette: céljuk a pozitív fiatalkori fejlődés elősegítése, a sikeres alkalmazkodás, a személyiség és a belső erőforrások kibontakozásának támogatása.

Visszajelzések alapján azt látjuk, hogy a kötelező tantárgyak tanítása során is eredményesen alkalmazzák a pedagógusok ezt a módszert

- állapította meg.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

szórakozás

program

óvoda

iskola