Új kiállításokkal bővül ez a vidéki múzeum: a legnagyobb hazai művészek munkáit mutatják be

HelloVidék   
  Megosztom
Új kiállításokkal bővül ez a vidéki múzeum: a legnagyobb hazai művészek munkáit mutatják be

A Pannon-tenger Múzeum 2013-as átadását követően egy új Képtárral bővül a Herman Ottó Múzeum. A múzeum bővítése az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a Magyar Kormányzat vissza nem térítendő támogatásából valósul meg. Az új Képtár 2023. december 30-án nyitja meg kapuit az érdeklődők előtt.

A beruházás eredményeként az új épületszárny ad otthont a múzeum új Képtárának és látvány-restaurátorműhelyének is. Az infrastrukturális fejlesztéssel az átalakított épületben két állandó kiállítás is helyet kap, ahol a látogatók a 20. század legnagyobb hazai alkotók festményeit csodálhatják meg.

A múzeum új épületszárnyának földszintjén nyíló állandó kiállítás „A titkos és a publikus” nevet kapta, amely két nagy magángyűjteményt mutat be. A Kövesi- és Petró-kollekciókon keresztül a látogatók a műgyűjtés hazai izgalmas világát ismerhetik meg, miközben a magyar nemzeti festészet remekműveivel találkoznak. A tárlaton többek között Lotz Károly, Perlmutter Izsák, Gulácsy Lajos, Koszta József, Rippl-Rónai József, Csók István, Egry József, Czóbel Béla, Vaszary János, Aba-Novák Vilmos és Szőnyi István művei tekinthetők meg.

A másik állandó, „Miskolc anno” című kiállítás biztosítja, hogy a látogatók időutazóknak érezhetik magukat a két világháború közötti, békebeli Miskolcon. A képzőművészeti alkotásokat (akvarelleket, olajfestményeket, grafikákat) városrészek szerinti elrendezésben fedezhetik fel a vendégek. A kiállítás alapvetően képzőművészeti jellegű, azonban a témakörhöz kapcsolódó tárgyi emlékeknek (pl. cégérek, kapurácsok) és dokumentumoknak (idegenforgalmi kalauzok, képes levelezőlapok) is szerepet szán.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

miskolc

múzeum

időutazás

szórakozás

kultúra

művészet