Új kiállításokkal bővül ez a vidéki múzeum: a legnagyobb hazai művészek munkáit mutatják be

HelloVidék   
  Megosztom
Új kiállításokkal bővül ez a vidéki múzeum: a legnagyobb hazai művészek munkáit mutatják be

A Pannon-tenger Múzeum 2013-as átadását követően egy új Képtárral bővül a Herman Ottó Múzeum. A múzeum bővítése az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a Magyar Kormányzat vissza nem térítendő támogatásából valósul meg. Az új Képtár 2023. december 30-án nyitja meg kapuit az érdeklődők előtt.

A beruházás eredményeként az új épületszárny ad otthont a múzeum új Képtárának és látvány-restaurátorműhelyének is. Az infrastrukturális fejlesztéssel az átalakított épületben két állandó kiállítás is helyet kap, ahol a látogatók a 20. század legnagyobb hazai alkotók festményeit csodálhatják meg.

A múzeum új épületszárnyának földszintjén nyíló állandó kiállítás „A titkos és a publikus” nevet kapta, amely két nagy magángyűjteményt mutat be. A Kövesi- és Petró-kollekciókon keresztül a látogatók a műgyűjtés hazai izgalmas világát ismerhetik meg, miközben a magyar nemzeti festészet remekműveivel találkoznak. A tárlaton többek között Lotz Károly, Perlmutter Izsák, Gulácsy Lajos, Koszta József, Rippl-Rónai József, Csók István, Egry József, Czóbel Béla, Vaszary János, Aba-Novák Vilmos és Szőnyi István művei tekinthetők meg.

A másik állandó, „Miskolc anno” című kiállítás biztosítja, hogy a látogatók időutazóknak érezhetik magukat a két világháború közötti, békebeli Miskolcon. A képzőművészeti alkotásokat (akvarelleket, olajfestményeket, grafikákat) városrészek szerinti elrendezésben fedezhetik fel a vendégek. A kiállítás alapvetően képzőművészeti jellegű, azonban a témakörhöz kapcsolódó tárgyi emlékeknek (pl. cégérek, kapurácsok) és dokumentumoknak (idegenforgalmi kalauzok, képes levelezőlapok) is szerepet szán.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

miskolc

múzeum

időutazás

szórakozás

kultúra

művészet