Egy ismeretlen család képeiből készített képsorozat kerül kiállításra Székesfehérváron

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Egy ismeretlen család képeiből készített képsorozat kerül kiállításra Székesfehérváron

Az eltűnt expozíciós idő nyomában címmel nyílik meg Hegedűs 2 László, Munkácsy- és Balázs Béla díjas vizuális művész kiállítása szombaton, a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központban.

A szervezők tájékoztatása szerint a tárlat a múlt, az eltűnt idő vizuális feldolgozását jeleníti meg egy ismeretlen családi fotóalbum képeinek transzformálásával, egy ismeretlen személy ismeretlen élettörténetének nyomait bemutatva.

A képek lírai érzékenységgel, a hangok, színek, illatok, érzelmek vizuális képekbe illesztésével azt a technikát követik, amit az elbeszélő irodalom klasszikusa, a kiállítás címével megidézett Marcel Proust is alkalmazott Az eltűnt idő nyomában című regényében

- írták a szervezők az MTI-nek.

A közlemény szerint Hegedűs 2 László képköltészetének középpontjában egy nő élettörténete áll, egészen apró gyerekkorától érett, felnőtt koráig, ahol megszakad az élettörténet rögzítése és csupán az üres képsarkok jelzik, hogy a történet nem az utolsó felvételnél ért véget. A folytatás lehetséges verzióit az alkotó a szemlélőre bízza. A kiállítást egy ócskapiacon talált családi fotóalbum ihlette.

Lapozgattam, nézegettem, magamhoz vettem, majd hazaérve beléptem a családi fotóalbum fényképeinek időterébe, ahol a család hangjai a képzeletben hallhatóak voltak, de minden más, ami látható volt, átváltozott. Egyedül csak egy lány arca maradt az időben változóan változatlan

- idézik a művészt.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

tárlat

kiállítás

székesfehérvár

fotó

szórakozás

hellovidek