Megújul a Balaton népszerű kastélya: óriási forrásból gazdálkodhatnak

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Megújul a Balaton népszerű kastélya: óriási forrásból gazdálkodhatnak

Több mint 2,5 milliárd forint európai uniós támogatásból új turisztikai attrakciókkal és funkciókkal bővül a keszthelyi Festetics-kastély - közölte a Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. (NÖF) ügyvezető-helyettese szerdán, a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

A NÖF célkitűzése az, hogy a kezelésében lévő várak, kastélyok, műemlékegyüttesek hasznosítására alkalmas és sikeres szervezetté alakuljon át az eddigi fejlesztési szemlélet után. A szolgáltatásokra alapozó, bevételorientált működtetés megvalósítása a cél Keszthelyen is, ahol a Festetics-kastély egész évben vonzó, többnapos időtöltést kínál a hazai és külföldi turistáknak

- fejtette ki Farsang Csaba.

A 2,5 milliárd forintot meghaladó uniós támogatás révén év végéig két főúri lakosztály - köztük egy gyerekszoba - korhű enteriőrjét állítják helyre, ahol kordonok nélkül is szemügyre vehetik a látogatók a műtárgyakat - ismertette Farsang Csaba. Hozzátette: a projekt másik elemeként a kastélyparkban álló egykori fejőházat újítják fel, az épületben történelmi játszóházat alakítanak ki. Két termét múzeumpedagógia foglalkozásokra teszik alkalmassá, három termet pedig kiállítótérként rendeznek be.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

keszthely

festetics

kastély

programok

szórakozás

hellovidek