Ősszel sincs megállás: ezek a porgramok várják a kikapcsolódni vágyókat a hétvégén a Balatonnál

HelloVidék   
  Megosztom
Ősszel sincs megállás: ezek a porgramok várják a kikapcsolódni vágyókat a hétvégén a Balatonnál

Nincs megállás a Balatonnál, ezen a hétvégén is több ezer kirándulót várnak a turisztikai övezetbe. A magyar tengernél a sportesemények mellett számos gasztro rendezvényt is tartanak.

A nyugodtabb pihenés érdekében, sok turista már tudatosan úgy tervezi meg szabadságát, hogy elkerülje a nyári zsúfolt időpontokat. Sokan pihentek a tó partján szeptemberben is. Az átlagnál kellemesebb október ugyancsak utazásra készteti a Balaton szerelmeseit – olvasható a Balatoni Turizmus Szövetség közleményében.

Az őszi időszakban több kerékpáros versenyt is szerveztek a régióban, amelynek eredménye, hogy a bringabarát szállások jelentős része megtelt a legtöbb hétvégén. A sportos események ezekben a napokban is tartanak.

Keszthelyen október 14-én például kerékpáros családi napot szerveznek, de Badacsonyban is várják a bringásokat azok a Food Truckok, amelyek a badacsonyi Gyertek át hozzánk elnevezésű eseményre települtek ki.

Itt megkóstolhatják a kerékpárral érkezők a régió egyes vendéglátóinak finomságait, de a Balaton Bike 365 jóvoltából kerékpáros túrákon is részt vehetnek az érdeklődők. A kulináris akció érdekessége, hogy vasárnap, szeptember 15-én, pezsgős reggelivel várják az éppen arra járó turistákat

– tette hozzá Varga László, a Balatoni Kör tagja, a Rolling Chef vezetője.

Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke szerint, kimondottan nagy húzóerő a gasztronómia a régióban. Számos olyan rendezvényt tartanak, amelyek miatt érdemes ide elutazni. Ezen a hétvégén például tökfesztivál zajlik a Kőröshegyi Levendulásban. Majd a Murci Gasztrofeszt-et tartják meg a Kishegyen, október 21-én. Itt 13 pincészet, 12 étterem, egy mindenmentes cukrászda és egy pálinkamanufaktúra kínálatát kóstolhatják meg a látogatók.

Ugyanezen a hétvégén tartják majd a XVI. Szigligeti Süllőfesztivált, ahol a halak mellé finom borokat kóstolhatnak a vendégek, a környék pincészeteinek jóvoltából. Mint azt Fekete Tamás elmondta, a rendezvényekre érkezők nagy száma egyre inkább azt mutatja, hogy kezd igazán négy évszakos lenni a Balaton, ahová már nem csak nyáron érdemes elutazni.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

szórakozás

balaton

kikapcsolás

kirándulás