Világhírű rendezőkkel találkozhatnak a helyiek a szolnoki fesztiválon

MTI   
  Megosztom
Világhírű rendezőkkel találkozhatnak a helyiek a szolnoki fesztiválon

Neves filmes szakemberek tartanak előadásokat az október 17. és 22. között a szolnoki TISZApART Moziban zajló Alexandre Trauner Art/Film Fesztiválon, ahol könyvbemutatókkal, kiállítással is várják az érdeklődőket

Október 18-án, szerdán kora délután Gózon Franciso venezuelai-magyar filmoperatőr-rendező tart előadást az operatőrök munkájáról, október 20-án, pénteken kora délután pedig Tóth Barnabás filmrendező legújabb filmje, a Mesterjátszma kapcsán tart elemző előadást arról, hogyan meséli el a látvány a történetet. A csavaros pszicho-thriller elemzése kapcsán a nézők betekintést kaphatnak a film írásába és olvasásába is. Lesznek werkképek és videók, mood-board és vizuálistrükk-elemzés is.

Október 21-én kora délután a 24 című sorozat látványtervezője, Joseph Hodges Látványtervezés - nem agysebészet címmel tart előadást, amelyben a CGI felemelkedését tárgyalja a filmekben és a televíziós produkciókban.

Mint írták: az előadásokat az október 20-29. között zajló Production Design Week keretében szervezik. A rendezvénysorozat a világ minden tájáról kapcsol össze szakmai programokat, amelyek a filmes látványtervezésre fókuszálnak. Ebben az időszakban 25 ország 45 városában zajlanak szakmai programok. Mindhárom mesterkurzushoz kísérő vetítés is kapcsolódik az előadások napján délelőtt a szolnoki TISZApART Moziban.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

szórakozás

programok

szolnok

rendezvény