Világhírű rendezőkkel találkozhatnak a helyiek a szolnoki fesztiválon

MTI   
  Megosztom
Világhírű rendezőkkel találkozhatnak a helyiek a szolnoki fesztiválon

Neves filmes szakemberek tartanak előadásokat az október 17. és 22. között a szolnoki TISZApART Moziban zajló Alexandre Trauner Art/Film Fesztiválon, ahol könyvbemutatókkal, kiállítással is várják az érdeklődőket

Október 18-án, szerdán kora délután Gózon Franciso venezuelai-magyar filmoperatőr-rendező tart előadást az operatőrök munkájáról, október 20-án, pénteken kora délután pedig Tóth Barnabás filmrendező legújabb filmje, a Mesterjátszma kapcsán tart elemző előadást arról, hogyan meséli el a látvány a történetet. A csavaros pszicho-thriller elemzése kapcsán a nézők betekintést kaphatnak a film írásába és olvasásába is. Lesznek werkképek és videók, mood-board és vizuálistrükk-elemzés is.

Október 21-én kora délután a 24 című sorozat látványtervezője, Joseph Hodges Látványtervezés - nem agysebészet címmel tart előadást, amelyben a CGI felemelkedését tárgyalja a filmekben és a televíziós produkciókban.

Mint írták: az előadásokat az október 20-29. között zajló Production Design Week keretében szervezik. A rendezvénysorozat a világ minden tájáról kapcsol össze szakmai programokat, amelyek a filmes látványtervezésre fókuszálnak. Ebben az időszakban 25 ország 45 városában zajlanak szakmai programok. Mindhárom mesterkurzushoz kísérő vetítés is kapcsolódik az előadások napján délelőtt a szolnoki TISZApART Moziban.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

szórakozás

programok

szolnok

rendezvény