Először rendeznek Magyarországon ilyen sportversenyt: kösse fel a gatyáját, aki indulni akar

MTI   
  Megosztom
Először rendeznek Magyarországon ilyen sportversenyt: kösse fel a gatyáját, aki indulni akar

A hétvégén Eplényben Magyarországon első alkalommal rendeznek olyan akadályfutó-versenyt, amelyen a legbátrabb résztvevők akár egy maratoni távot is teljesíthetnek.

A Fighters' Run sorozat az idei szezon zárásaként az eplényi Síaréna Vibe Parkban várja a résztvevőket, az eseményen hat különböző versenyszámban mérethetik meg magukat felnőttek és gyerekek egyaránt. A szervezők tájékoztatása szerint a gyerekverseny mellett a legkönnyebb, az egyfajta élményfutásnak nevezhető Beavatás 4-5 kilométeres távján 10-12 akadályt kell teljesíteni a versenyzőknek, a klasszikus táv 8-11 kilométert jelent 20-25 akadállyal, míg középtávon 14-18 kilométer és 25-30 akadály várja a futókat - utóbbit egyénileg és csapatban is lehet teljesíteni.

A kétnapos esemény csúcspontja szombaton a Magyarországon első alkalommal megrendezésre kerülő maratoni táv lesz, itt a 42 kilométer mellett nagyjából 2000 méter szintkülönbséggel és 70-nél is több akadállyal kell megbirkózni a vállalkozó szellemű futóknak, akiknek 11 órás szintidő áll rendelkezésükre. A pályában benne lesznek azok a hírhedt emelkedők, sí- és biciklipályák, amelyek miatt oly sokan kivételes helyszínként emlegetik Eplényt. Az eseményen szívesen látják a nézőket, illetve korlátozott számban lehet még a helyszínen a felnőtt távokra nevezni.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

sport

szórakozás

szabadidő

akadályfutás

akadályfutó-verseny

futóverseny