Tovább terjeszkedik a magyar diáklabor: erre a pályára készíti fel a gyerekeket

MTI   
  Megosztom
Tovább terjeszkedik a magyar diáklabor: erre a pályára készíti fel a gyerekeket

A kecskeméti Piarista Gimnázium, Kollégium, Általános Iskola és Óvoda szervezésében két kecskeméti, egy dabasi és egy kiskunhalasi diáklabor kapcsolódott be a Selye János Diáklabor-hálózatba - közölte a Piarista Rend Magyar Tartománya hétfőn az MTI-vel.

A program keretében a hálózatban részt vevő diáklaborok a térség középiskoláival, általános iskoláival és más diáklaborjaival fognak együttműködni a következő két tanévben. A Selye János Diáklabor-hálózat kiépítése pályázattal elnyert támogatásból nagyértékű, korszerű eszközökkel szerelik fel a résztvevő laborokat, ezzel segítve, hogy a matematika, természettudomány, műszaki tudományok és informatika (MTMI) terén a 7-13. évfolyamos diákok számára vonzó, korszerű foglalkozásokat, programokat szervezzenek.

A projekt célja, hogy felkeltse a fiatalok érdeklődését az MTMI terület és az innovációk iránt, segítve ezzel pályaorientációjukat, valamint a régiós vállalkozások munkaerő-utánpótlását. A tervek szerint több mint 1000 kontaktóra valósul majd meg iskolai tanulócsoportokban és nyitott műhelyek keretében. Hazai és nemzetközi diák kutatási csoportokat fognak létrehozni, valamint képzési tevékenységekbe is bekapcsolódnak majd. A laborhálózat célja továbbá, hogy együttműködjön a régió vállalkozásaival, iparával és felsőoktatásával és aktívan részt vegyen a Magyarországi Diáklaborok Egyesületének tevékenységében - tették hozzá.

A diáklabor-hálózatba a kecskeméti piarista iskola mellett a kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium, a kiskunhalasi Szilády Áron Református Gimnázium és a dabasi Táncsics Mihály Gimnázium kapcsolódott be.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

diák

gyerekek

labor

szórakozás

pályaválasztás

tanulás

természettudomány