Tovább terjeszkedik a magyar diáklabor: erre a pályára készíti fel a gyerekeket

MTI   
  Megosztom
Tovább terjeszkedik a magyar diáklabor: erre a pályára készíti fel a gyerekeket

A kecskeméti Piarista Gimnázium, Kollégium, Általános Iskola és Óvoda szervezésében két kecskeméti, egy dabasi és egy kiskunhalasi diáklabor kapcsolódott be a Selye János Diáklabor-hálózatba - közölte a Piarista Rend Magyar Tartománya hétfőn az MTI-vel.

A program keretében a hálózatban részt vevő diáklaborok a térség középiskoláival, általános iskoláival és más diáklaborjaival fognak együttműködni a következő két tanévben. A Selye János Diáklabor-hálózat kiépítése pályázattal elnyert támogatásból nagyértékű, korszerű eszközökkel szerelik fel a résztvevő laborokat, ezzel segítve, hogy a matematika, természettudomány, műszaki tudományok és informatika (MTMI) terén a 7-13. évfolyamos diákok számára vonzó, korszerű foglalkozásokat, programokat szervezzenek.

A projekt célja, hogy felkeltse a fiatalok érdeklődését az MTMI terület és az innovációk iránt, segítve ezzel pályaorientációjukat, valamint a régiós vállalkozások munkaerő-utánpótlását. A tervek szerint több mint 1000 kontaktóra valósul majd meg iskolai tanulócsoportokban és nyitott műhelyek keretében. Hazai és nemzetközi diák kutatási csoportokat fognak létrehozni, valamint képzési tevékenységekbe is bekapcsolódnak majd. A laborhálózat célja továbbá, hogy együttműködjön a régió vállalkozásaival, iparával és felsőoktatásával és aktívan részt vegyen a Magyarországi Diáklaborok Egyesületének tevékenységében - tették hozzá.

A diáklabor-hálózatba a kecskeméti piarista iskola mellett a kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium, a kiskunhalasi Szilády Áron Református Gimnázium és a dabasi Táncsics Mihály Gimnázium kapcsolódott be.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

diák

gyerekek

labor

szórakozás

pályaválasztás

tanulás

természettudomány