Hatalmas fesztivált rendeznek Miskolcon: itt a részletes programlista

MTI   
  Megosztom
Hatalmas fesztivált rendeznek Miskolcon: itt a részletes programlista

November 2. és 4. ismét megrendezik a Határtalan Napokat Miskolcon, melynek vendége idén Komárom városa lesz. A háromnapos rendezvényen színházi előadásokkal, kiállítással és irodalmi beszélgetéssel is készülnek a szervezők.

A Miskolci Nemzeti Színház tájékoztatása szerint a rendezvénysorozat csütörtökön egy kiállítással veszi kezdetét, mely Lehár Ferenc zeneszerző, operettkomponista és karmester életét, valamint előadói pályafutását mutatja be. Ugyanezen a napon két előadásra és egy irodalmi beszélgetésre invitálják a közönséget.

Először a komáromi Csavar Színház Száz Pál regénye alapján készült Fűje sarjad a mezőknek című előadását láthatják a nézők, mely után a szerző és az alkotók egy irodalmi beszélgetést tartanak. Este a Komáromi Jókai Színház előadásában Spiró György Prah című komédiája lesz látható, Anger Zsolt rendezésében.

Az esemény második napján A beszélő köntös című zenés játékot nézhetik meg az érdeklődők, melyet Mikszáth Kálmán azonos című regénye alapján Varga Emese dramaturg vitt színpadra. A darab zeneszerzője Lakatos Róbert, a dalszövegeket Laboda Róbert írta.

Mint írták, a Határtalan Napok utolsó napján a gyermekeknek és felnőtteknek is kedvez a miskolci teátrum. Délelőtt N. Tóth Anikó A kacagó királykisasszony című mesejátékát mutatja be a Komáromi Jókai Színház, míg este Schwechtje Mihály Az örökség című tragikomédiája lesz látható, ugyancsak a társulat előadásában.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

miskolc

határtalan napok

színházi előadások

színház

irodalmi beszélgetések