Hatalmas fesztivált rendeznek Miskolcon: itt a részletes programlista

MTI   
  Megosztom
Hatalmas fesztivált rendeznek Miskolcon: itt a részletes programlista

November 2. és 4. ismét megrendezik a Határtalan Napokat Miskolcon, melynek vendége idén Komárom városa lesz. A háromnapos rendezvényen színházi előadásokkal, kiállítással és irodalmi beszélgetéssel is készülnek a szervezők.

A Miskolci Nemzeti Színház tájékoztatása szerint a rendezvénysorozat csütörtökön egy kiállítással veszi kezdetét, mely Lehár Ferenc zeneszerző, operettkomponista és karmester életét, valamint előadói pályafutását mutatja be. Ugyanezen a napon két előadásra és egy irodalmi beszélgetésre invitálják a közönséget.

Először a komáromi Csavar Színház Száz Pál regénye alapján készült Fűje sarjad a mezőknek című előadását láthatják a nézők, mely után a szerző és az alkotók egy irodalmi beszélgetést tartanak. Este a Komáromi Jókai Színház előadásában Spiró György Prah című komédiája lesz látható, Anger Zsolt rendezésében.

Az esemény második napján A beszélő köntös című zenés játékot nézhetik meg az érdeklődők, melyet Mikszáth Kálmán azonos című regénye alapján Varga Emese dramaturg vitt színpadra. A darab zeneszerzője Lakatos Róbert, a dalszövegeket Laboda Róbert írta.

Mint írták, a Határtalan Napok utolsó napján a gyermekeknek és felnőtteknek is kedvez a miskolci teátrum. Délelőtt N. Tóth Anikó A kacagó királykisasszony című mesejátékát mutatja be a Komáromi Jókai Színház, míg este Schwechtje Mihály Az örökség című tragikomédiája lesz látható, ugyancsak a társulat előadásában.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

miskolc

határtalan napok

színházi előadások

színház

irodalmi beszélgetések