Különleges ünnepet tartanak Szentkúton: mindenkit várnak az erdészek és vadászok zarándoklatára

MTI   
  Megosztom
Különleges ünnepet tartanak Szentkúton: mindenkit várnak az erdészek és vadászok zarándoklatára

Az erdészek és vadászok zarándoklatát, a Szent Hubertus búcsút rendezik meg jövő szombaton Mátraverebély-Szentkúton, egybekötve a Kelet-Cserháti Trófeaszemlével - közölte a Nógrád vármegyei kegyhely sajtófőnöke.

Kerekes-Dancsok Regina elmondta: ez az év huszonnegyedik, egyben utolsó búcsúja a nemzeti kegyhelyen. Az ünnep előestéjén vadétel-versenyt is rendeznek, négy étterem, négy séfjének négyfogásos menüsorával. Ismertette: az utolsó ünnepi alkalommal már pénteken elkezdődnek a programok a vadászoknak és erdészeknek szóló szakmai konferenciával.

Emellett íjász- és vadászkutya bemutató, helyi kézműves vásár, természetfotó-kiállítás, valamint szituációs lézeres lövészet várja az érdeklődőket. Délután a Danubia kürtkvartett is koncertet ad a templomban. Kerekes-Dancsok Regina közölte azt is: miután véget ér a búcsúszezon, a ferencesek által működtetett nemzeti kegyhely elcsendesedik az őszi-téli időszakban, és a többezres búcsúkat felváltják a kisebb létszámú lelkigyakorlatok.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

szentkút

mátraverebély

vadászok

erdészek

zarándoklat