Különleges ünnepet tartanak Szentkúton: mindenkit várnak az erdészek és vadászok zarándoklatára

MTI   
  Megosztom
Különleges ünnepet tartanak Szentkúton: mindenkit várnak az erdészek és vadászok zarándoklatára

Az erdészek és vadászok zarándoklatát, a Szent Hubertus búcsút rendezik meg jövő szombaton Mátraverebély-Szentkúton, egybekötve a Kelet-Cserháti Trófeaszemlével - közölte a Nógrád vármegyei kegyhely sajtófőnöke.

Kerekes-Dancsok Regina elmondta: ez az év huszonnegyedik, egyben utolsó búcsúja a nemzeti kegyhelyen. Az ünnep előestéjén vadétel-versenyt is rendeznek, négy étterem, négy séfjének négyfogásos menüsorával. Ismertette: az utolsó ünnepi alkalommal már pénteken elkezdődnek a programok a vadászoknak és erdészeknek szóló szakmai konferenciával.

Emellett íjász- és vadászkutya bemutató, helyi kézműves vásár, természetfotó-kiállítás, valamint szituációs lézeres lövészet várja az érdeklődőket. Délután a Danubia kürtkvartett is koncertet ad a templomban. Kerekes-Dancsok Regina közölte azt is: miután véget ér a búcsúszezon, a ferencesek által működtetett nemzeti kegyhely elcsendesedik az őszi-téli időszakban, és a többezres búcsúkat felváltják a kisebb létszámú lelkigyakorlatok.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

szentkút

mátraverebély

vadászok

erdészek

zarándoklat