Csodában lehet részünk ma este: megéri majd az eget kémlelni

HelloVidék   
  Megosztom
Csodában lehet részünk ma este: megéri majd az eget kémlelni

Ma kora este várhatóan egy geomágneses vihar éri el a Földet, így újra látható lesz a sarki fény Magyarországról. Az ország északkeleti harmadán élőknek sajnos nem lesz szerencséje, ott még kitart a borongós, esős idő.

Ma kora este várhatóan G2-es erősségű geomágneses vihar éri el a Földet, a bolygó mágneses mezejének zavarait jelző Kp-index értéke éjfél körül már 6 fölött lesz - írja az Időkép.

Ez azt jelenti egészen pontosan, hogy a Napból érkező töltött részecskék az ionoszférában található oxigén- és nitrogénatomokkal ütközve erős sarki fényt eredményeznek, ami akár Magyarországról is látható lesz újra. Az ország északkeleti harmadának sajnos nem lesz szerencséje, azonban a Budapest-Békéscsaba vonaltól délnyugatra éjfélig várhatóan kiderülhet az ég, így újra megpillantható lesz a sarki fény a szerencsések számára.

Nagyjából a Budapest-Békéscsaba vonaltól délnyugatra éjfélig azonban kiderül az ég, így ha szerencsénk van, akár szabad szemmel is újra megpillanthatjuk a sarki fényt. Érdemes lesz figyelni éjjellátó webkameráinkat is, sokat segíthetnek, mikor érdemes kémlelni az eget.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

szórakozás

időjárás

vihar

sarki fény