Örülhetnek a vidéki nagyváros lakói: kiderült, mikor adják át az új kilátót

HelloVidék   
  Megosztom
Örülhetnek a vidéki nagyváros lakói: kiderült, mikor adják át az új kilátót

A tervek szerint még ebben az évben el kell(ene) készülnie az avasi kilátó projektnek, amely a tévétorony teljes körű felújításán túl más fontos elemeket is tartalmaz. A munka gőzerővel folyik, de az időjárás nem mindig kegyes az építőkhöz.

A napokban BOON közelebbről is szemügyre vette az avasi kilátót és környékét: portál információi szerint a munka folyamatos, de a kilátó melletti épület olyan állapotban van, amelyről egy laikus, vagy építész semmiképpen sem állítaná, hogy az elkövetkező bő egy hónap alatt kész állapotba jut.

Az ünnepek alatt vehetnék birtokba a miskolciak

A kilátóval kapcsolatban november 17-én Csöbör Katalin országgyűlési képviselő posztolt a Facebookon. Megtekintette az épülő kilátót és azt posztolta, hogy egy hónap múlva átadják a megújított tévétornyot. Az információ az építés vezetőjétől származik. Kétségtelen, hogy a karácsony előtti utolsó hétvége december 16-ra és 17-re esik, így logikusnak látszik, hogy akkor adják át a kilátót, hogy az ünnepek alatt birtokukba vehessék azt a miskolciak.

A kész épület egy amfiteátrum formáját ölti fel

A TOP-os pályázat révén finanszírozott munkálatok tavasszal kezdődtek, amelynek révén tehát teljesen megújul az ikonikus tévétorony. A projekt másik részeként megújul a környék is. Az erre kiírt közbeszerzési pályázatot ugyancsak az Épkar Zrt. nyerte el. Egy 900 millió forintos beruházásról van szó, amelynek idén be kellene fejeződnie.

Az Avas kilátó alá egy amfiteátrumszerű épületet terveztek, amely 200-300 ember befogadására alkalmas. Vendéglátó egységek - boltok, étterem, kávézó, ajándékbolt - is lesznek a födémje alatt, az épületek pedig antigrafiti felületet és tiszafa burkolatot fognak kapni. A tervek szerint élő növények futnak majd fel a falfelületekre. Az épület alkalmas lesz szabadtéri előadóestek, zenei rendezvények, koncertek, fogadások megtartására.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

miskolc

szórakozás

karácsony

tévétorony

kilátó

programok