Ki nem találnád mivel, készül advent alkalmából a gyulai Almásy-kastély

HelloVidék   
  Megosztom
Ki nem találnád mivel, készül advent alkalmából a gyulai Almásy-kastély

Karácsonyi varázskastély címmel adventi programsorozat kezdődik a gyulai Almásy-kastélyban december másodikán. A kastélyparkban december 2-tól január 7-ig két fotópont és szombatonként karácsonyi vásár várja a látogatókat.

December 2-án ugyanitt a Bizseri Bábcsoport karácsonyi előadása lesz látható; december 9-én Szabó Hunor ad elő karácsonyi dalokat, majd a Gyulai Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola Kamarakórusa koncertezik. December 16-án a Calliope Színjátszó Kör előadásában a Karácsonyi történet című előadás tekinthető meg; december 23-án pedig az Erkel Ferenc Vegyeskar ad koncertet.

A kastély karácsonyfája a télikertben lesz, ahol egy téli falut ábrázoló terepasztalt, valamint egy hatalmas diótörőt is láthatnak az ide látogatók.

A kastély Stefánia-szárnyában, a Csemegetárban pedig műhelyfoglalkozásokon vehetnek részt az érdeklődők: a négy adventi szombaton mézeskalácsházikókat és fenyődíszeket, adventi koszorút és grincsfát is készíthetnek, emellett segítséget kaphatnak a sült húsok mellé tálalható szószok elkészítésében, valamint az ajándékok csomagolásában is.

Az Almásy-kastély idén is cipősdoboz gyűjtőpont, a rászoruló gyermekeknek szánt csomagokat november 24. és december 18. között várják a kastély fogadóterében.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

szórakozás

gyula

kastély

advent