A Morcheeba és a Brand New Heavies is fellép a 2024-es Paloznaki Jazzpikniken

MTI   
  Megosztom
A Morcheeba és a Brand New Heavies is fellép a 2024-es Paloznaki Jazzpikniken

A Brand New Heavies, a Morcheeba, Tony Hadley (ex-Spandau Ballet) és a Son Mieux is koncertet ad a Paloznaki Jazzpikniken, amelyet 2024. augusztus 1-től 3-ig rendeznek.

A tizenkettedik alkalommal szerveződő fesztiválon a magas minőségű zenei élmények mellett újra kulináris élvezetekkel és délutáni kulturális programokkal várják a látogatókat a Balaton-felvidéken - közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.

"A Jazzpiknik kiemelt missziója a zenei edukáció, minden évben próbálunk általunk értékesnek tartott zenei produkciókat elhozni és bemutatni a közönségnek. Ilyen most az elsőként bejelentett nemzetközi fellépők közül a Son Mieux és Tony Hadley is, akik a 30 éven felüli közönség mellett a fiatalabbak számára is izgalmas előadók lehetnek" - idézte Valde Orsolyát, a fesztivál alapító-fesztiváligazgatóját a kommüniké.

Mint írták, kifejezetten a fiatalabbakat szólítja meg a most bevezetett "kisfelnőtt" jegy, amellyel a 14 és 23 év közötti fiatalok vásárolhatnak kedvezményes belépőt a 2024-es fesztiválra.

A kilencvenes évek acid jazz műfajának úttörője, a funkys Brand New Heavies augusztus 2-án péntek este lép fel a paloznaki nagyszínpadon slágereivel és újabb dalaival. A Nyugat-Londonból indult csapat csaknem négy évtizede tartó pályafutása során folyamatosan képes volt megújulni. Világszerte 2,5 millió lemezt adtak el, tizenöt brit Top 40-es R&B és soul sláger fűződik a formációhoz. Olyan zenekarokat inspiráltak, mint a Jamiroquai, de szerzeményeik több hollywoodi film zenéjében is helyet kaptak. A Brand New Heavies 2019-ben már járt a Jazzpikniken, akkor hatalmas show-t hoztak a dűlőbe.

Szintén augusztus 2-án lép színpadra Tony Hadley, aki a nyolcvanas évek népszerű brit pop-rock formációja, a Spandau Ballet énekese volt. A korszak újromantikus zenei irányzatát képviselt zenekar olyan világslágereket írt, mint a True, a Gold vagy a Through the Barricades. A formáció első korszaka 1990-ben zárult, ezután Hadley dalszerzőként működött, majd szólókarrierbe kezdett. 2018-ban adta ki első albumát, a Talking to the Moont, amely a BBC Radio 2-n a hét albuma lett, az első kislemezdal, a Tonight Belongs to Us pedig a hét kislemeze. Tavaly turnézott az Egyesült Királyságban, Ausztráliában, Új-Zélandon, a Fülöp-szigeteken, Japánban és Olaszországban is. Jövő nyáron Paloznakon a Spandau-klasszikusok mellett újabb dalai is felcsendülnek.

Augusztus 3-án szombaton a holland Son Mieux zenél a Jazzpikniken. A popformáció táncolható popot játszik diszkóhatásokkal, emellett hetvenes évekbeli feldolgozásokat ad elő személyes történetekkel. Második albumuk, a The Mustard Seed 2021 végén jelent meg, és megkapta az Edison-díjat (a holland Grammy-t) a legjobb album kategóriában, és immár több mint 16 millió streamet jegyez. Tavaly nyáron több mint húszezer jegyet adtak el csupán a holland turnéjukra.

A Son Mieux után az este a Morcheeba koncertjével folytatódik. A kilencvenes évek közepén alakult brit együttes sikere csaknem három évtizede töretlen, sokszínű zenei stílusuk a lounge, dub, trip-hop, blues és downtempo elemeket ötvözi. A Morcheeba második stúdióalbumával, az 1998-ban kiadott Big Calm című lemezzel robbant be a nemzetközi popzene sztárjai közé, majd évekig a legfontosabb formációk közé tartozott. Nagy slágereik közé tartozik a Rome Wasn't Built In a Day, a The Sea vagy az Otherwise; tizenöt stúdióalbumot és mintegy hatmillió eladott lemezt tudnak maguk mögött. Augusztus 3-án a két megmaradt tag, az énekes Skye Edwards és a multiinstrumentalista Ross Godfrey a legnagyobb slágerek mellett legutóbbi albumaikról is hoznak dalokat.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

jazz

jazz napok

jazz piknik

jazzfesztivál

paloznak

paloznaki jazzpiknik

koncert

koncertek

balaton