Nem sajnálták a pénzt Hajdú-Biharban: 85 milliót költött haltelepítésre a horgászszövetség

HelloVidék   
  Megosztom
Nem sajnálták a pénzt Hajdú-Biharban: 85 milliót költött haltelepítésre a horgászszövetség

Bár a tavalyi rekorddöntés elmaradt a vármegyei horgászengedélyek tekintetében, összességében pozitívan értékeli az idei évet a Hajdú-Bihar Vármegyei Horgász Szervezetek Szövetségének ügyvezető elnöke - írja a haon.hu.

Igaz, 2023-ra körülbelül 3 százalékkal csökkent a vármegyei horgászok létszáma, így is több mint 23 ezren váltották ki az engedélyüket az idei évre. Ugyan a tavalyi rekordot nem döntöttük meg, szerencsére messze sem kerültünk tőle

- mondta Cserepes Ernő.

Hozzátette, a főszezon ugyan véget ért, azonban egy fontos teendő még hátravan: 2024. január végén jár le a horgászkártyák jelentős része, ami országosan mintegy 420 ezer horgászt érint. Ennek megléte a feltétele az állami horgászengedély kiváltásának. Ezek megújítását az interneten keresztül, illetve a horgászegyesületeknél tehetik meg a horgászok.

Kitért arra is, hogy a telepített halak mennyiségére sem lehetett panasz 2023-ban a vármegyei szövetség vizein. Nemrég mintegy 4,1 tonna halat telepítettek át a Macsi Balcsiról a Keleti-főcsatorna második szakaszára. Ennek 95 százaléka volt ponty, további 4 százalék keszeg, a maradék 1 százalékot pedig ragadozóhalak adták. Az invazív fajokat nem telepítették tovább.

Bár kevesebb horgászjegyet értékesítettünk, az áremelések miatt idén többet, több mint 85 millió forintot fordítottunk a haltelepítésekre. Két-, illetve háromnyaras pontyokat, valamint compókat, süllőket, csukákat és keszegeket helyeztünk a horgászvizeinkbe

– sorolta Cserepes Ernő. Elmondta,

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hajdú-bihar megye

horgász szervezetek szövetsége

haltelepítés