Nem sajnálták a pénzt Hajdú-Biharban: 85 milliót költött haltelepítésre a horgászszövetség

HelloVidék   
  Megosztom
Nem sajnálták a pénzt Hajdú-Biharban: 85 milliót költött haltelepítésre a horgászszövetség

Bár a tavalyi rekorddöntés elmaradt a vármegyei horgászengedélyek tekintetében, összességében pozitívan értékeli az idei évet a Hajdú-Bihar Vármegyei Horgász Szervezetek Szövetségének ügyvezető elnöke - írja a haon.hu.

Igaz, 2023-ra körülbelül 3 százalékkal csökkent a vármegyei horgászok létszáma, így is több mint 23 ezren váltották ki az engedélyüket az idei évre. Ugyan a tavalyi rekordot nem döntöttük meg, szerencsére messze sem kerültünk tőle

- mondta Cserepes Ernő.

Hozzátette, a főszezon ugyan véget ért, azonban egy fontos teendő még hátravan: 2024. január végén jár le a horgászkártyák jelentős része, ami országosan mintegy 420 ezer horgászt érint. Ennek megléte a feltétele az állami horgászengedély kiváltásának. Ezek megújítását az interneten keresztül, illetve a horgászegyesületeknél tehetik meg a horgászok.

Kitért arra is, hogy a telepített halak mennyiségére sem lehetett panasz 2023-ban a vármegyei szövetség vizein. Nemrég mintegy 4,1 tonna halat telepítettek át a Macsi Balcsiról a Keleti-főcsatorna második szakaszára. Ennek 95 százaléka volt ponty, további 4 százalék keszeg, a maradék 1 százalékot pedig ragadozóhalak adták. Az invazív fajokat nem telepítették tovább.

Bár kevesebb horgászjegyet értékesítettünk, az áremelések miatt idén többet, több mint 85 millió forintot fordítottunk a haltelepítésekre. Két-, illetve háromnyaras pontyokat, valamint compókat, süllőket, csukákat és keszegeket helyeztünk a horgászvizeinkbe

– sorolta Cserepes Ernő. Elmondta,

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hajdú-bihar megye

horgász szervezetek szövetsége

haltelepítés