Van mit a tejbe aprítani ezeknek a magyaroknak: itt tölti a szilvesztert a tehetős vidéki elit?

Pénzcentrum   
  Megosztom
Van mit a tejbe aprítani ezeknek a magyaroknak: itt tölti a szilvesztert a tehetős vidéki elit?

Akár 130 ezer forintot is elkérhetnek 2023 szilveszterén egy vacsoráért, igaz egy dunai hajón tartják a rendezvényt, ablak mellé ülhetünk és komplett italcsomag is jár hozzá - írja a Pénzcentrum.

A portál szerint a tavalyi évhez viszonyítva sokat nem emelkedtek az ára, valahol még csökkentették is őket, jól látszik, hogy a fizetőképes keresletet tovább már nem lehet gyötörni az áremelésekkel annak ellenére, hogy az infláció várhatóan 18 százalék lesz idén, ezen belül is a vacsorák alapanyagárai emelkedtek a legmeredekebben, csak úgy mint tavaly.

Lássuk is a nagy éttermek kínálatát!

A Gundel

Aki szereti a különleges ízekkel fűszerezett ünnepi vacsorát és klasszikus bulihangulatot, az biztosan jól fogja érezni magát a Gundelben az év utolsó napján. Az est teljes ára: 59 500 Ft/fő + 15% szervízdíj, (68 ezer forint)tavaly 76 475 forint volt fejenként. Az ár tartalmazza, a welcome shot-ot, a 6 fogásos felszolgált vacsorát és a hozzá passzoló borkínálatot a fogások közt, hangulatos és fergeteges zenei előadásokat, az éjféli koccintáshoz egy pohár pezsgőt.

  • Gundel vaj és mangalica zsírhab friss kovászos kenyérrel
  • Előétel: libamájpástétom birsalma lekvárral, füstölt dióval, barhesszel
  • Malackocsonya fűszeres malac rilettel
  • Gesztenyeleves savanyú káposztával konfitált lóbabbal, kaviáros ropogóssal
  • Szarvasgerinc vargánya dödöllével, sült szilvaraguval, vörösboros glace-szal
  • Valrhona csokoládémousse ropogós mogyoróval és citruslekvárral

Jazz Szilveszter

A Budapest Jazz Clubban idén is a legnépszerűbb előadók koncertjei, az amerikai jazz klubok hangulatát idéző hajnalig tartó Jam Session és a klub gasztro-csapata által nagy műgonddal készülő, francia és fúziós ínyencségeket felvonultató svédasztalos vacsora várja a Jazz Szilveszter vendégeit. Háromfogásos vacsorával, éjfélkor töltött káposztával várják a vendégeket. Fellép Hász Eszter Quartet, Myrtill és a Swinguistique és az Egri János Trio.

  • Teljes estés jegy vacsorával 49.000 Ft, tavaly 43 ezer forint volt fejenként.

Kempinski Szilveszteri Vacsora

Budapest belvárosi gasztronómiai központja exkluzív menükkel készül az óév búcsúztatására. A menü:

  • Amuse Bouche - Libamáj Rocher, kakaó, mogyoró
  • Fésűkagyló ceviche, narancs emulzió, édeskömény, korianderolaj
  • Szarvasgombás-parmezános rizottó, fürjmell, gesztenye
  • Tengeri süllő, csicsóka, aszalt paradicsom coulis, olívapor, sáfrányszósz vagy
  • Lassú tűzön sült őzkaraj, sütőtök, vargánya, posírozott körte, pisztácia, Malbec redukció
    Az Operaház fantomja
  • 4-fogásos ünnepi menü egy pohár R de Ruinart pezsgővel: 58 000 Ft személyenként + 13% szervizdíj. Tavaly 54 ezer forint volt ez az opció.
  • Champaghe Salonban pedig az ital köré kreált izgalmas fogásokat lehet kóstolni, méghozzá 6 fogást, éjfélig korlátlan Taittinger pezsgőfogyasztással és belépéssel a Blue Fox The Bár szilveszteri partijára. Ennek ára 84 000 Ft + 13% szervizdíj személyenként, tavaly 80 ezer forint + szervízdíj volt.

Silverline Hajós Vacsora

A budapesti hajós városnézéssel és zongoraműsorral egybekötött szilveszteri vacsora felejthetetlen élményt ígér vendégeink számára. A 6 órás budapesti hajózás alatt egy 5fogásos vacsorát fogyaszthatunk el, és ha ablak melletti helyet szeretnénk, és a legnagyobb, gin-es italcsomagot, akkor egy főre ez az este nagyjából 138 ezer forintba kerül fejenként, 10 ezer forinttal több, mint tavaly.

További részletek és étterem kínálatok a Pénzcentrum cikkében olvashatók, ide kattintva.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

szilveszter

budapest

szilveszteri vacsora

vacsora árak

étterem árak