Különös dolgok zajlanak a Balatonnal: ilyenre eddig még nem volt példa!

HelloVidék   
  Megosztom
Különös dolgok zajlanak a Balatonnal: ilyenre eddig még nem volt példa!

Megkezdték a Balaton vizének leeresztését a tó magas vízállása miatt. A Balaton átlagos vízállása a siófoki vízmércéhez viszonyítva csütörtök reggel 122 centiméter volt.

A sok csapadék hatására december eleje óta nagyjából 19 centiméternyit emelkedett a Balaton vízszintje. Az OVF közlése szerint szerdán 13 órakor kezdték meg a víz eresztését a Sió-zsilipen keresztül a Dunába torkolló Sió-csatornába - íjra a Berek.hu.

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) szerint a Balatonba torkolló vízfolyásokon érkező vízhozamokhoz igazodva 15 köbméter/s-os, úgynevezett óvatos vízeresztés történik. Zsilipnyitásra az elmúlt pár napban azért nem került sor, mert az olvadás miatt nagyon nehezen lehetett előre jelezni a Dunán és mellékfolyóin érkező árhullámok szintjét.

Az előrejelzéseket folyamatosan figyelik, a vízeresztés mértékének esetleges növeléséről az adatok alapján döntenek a vízügyes szakemberek.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

szórakozás

balaton

vízállás

leeresztés