Fontos változások léptek ma életbe: ezt minden horgásznak tudnia kell

HelloVidék   
  Megosztom
Fontos változások léptek ma életbe: ezt minden horgásznak tudnia kell

A Magyar Országos Horgász Szövetség mától több lényeges változást vezetett be Velencei-tavon. A szigorítások oka elsősorban a ragadozó fajok közülük is kiemelten a süllő, a csuka és a balin védelme.

A horgászoknak érdemes lesz áttanulmányozniuk a teljes dokumentumot, a Velencei-tó idei horgászrendjét, mivel számos új változtatás lépett életbe – írja a FEOL.

A darabszám korlátozással védett halfajokból éves területi jeggyel egy esztendőben 40 darab fogható ki, de csak összesen 10 darab, ha balin, süllő vagy csuka a zsákmány. További 50 kiló lehet a fogás, ha a szákba ilyen korlátozással nem védett faj példányai kerülnek. Még kisebb az elvihető darabszám, ha valaki összevont éves megyei és országos horgászjeggyel rendelkezik.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

szórakozás

horgászat

szabályok

velencei-tó