Különös dolog zajlott ma Balatonnál: ki nem találnád, mire vállalkoztak az emberek

HelloVidék   
  Megosztom
Különös dolog zajlott ma Balatonnál: ki nem találnád, mire vállalkoztak az emberek

Különös próbatételre vállalkoztak azok, akik újévkor csobbantak a 4-5 fokos Balatonban és a kaposvári Deseda-tóban január elsején.


 

Nemcsak a kutyasétáltatók és kirándulók, hanem elszánt sportemberek is ellátogattak a Desedához újév napján. Miközben egy kutyust simogatni kellett, mert reszketett a hideg szélben a tóparton, tucatnyi ember fürdőruhára vetkőzött, hogy megmártózzon. Sokan a futókhoz is csatlakoztak a fürdő után - írja a Sonline.

Csak kóstolgatom. A második alkalom ez, először úgy próbálkoztam, hogy szauna is volt a közelben, de rájöttem, hogy arra nincs is szükség

- mondta a lapnak Nedezcky László, aztán gyorsan alámerült egy pillanatra, és utána jöhetett a törölköző.

Annyira nem vészes, de nem is jó

- mondta nevetve egy középkorú hölgy a barátnőjének.

Spontán indult az újévi desedai fürdőzés, egy barátnőjével találták ki, idézte fel Sörös Rita szervező. Az idén is szeptember óta minden héten merülnek, csak egy-két percet töltenek a vízben, magyarázta. Ki lehet bírni, és szerintük jót tesz az egészségnek, de nincs köze az újévi fogadalmakhoz. Utána mindenki hazamegy, befűt és iszik egy forró italt, hogy átmelegedjen.

14 órakor indult a hagyományos újévi fürdőzés Szigligeten is, amit negyed órával korábban az extrémfürdőruha-verseny vezetett fel. A rendezvény honlapja szerint a zökkenőmentes össznépi csobbanást ez alkalommal is, ahogyan már több mint egy évtizede, a Vízimentők Országos Szakszolgálata biztosította. Ők ügyeltek arra, hogy a 3-4 fokos vízben esetleges bajba kerülő mihamarabb megfelelő segítséget kapjon.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

szórakozás

fürdés

deseda

balatom