Különös dolog zajlott ma Balatonnál: ki nem találnád, mire vállalkoztak az emberek

HelloVidék   
  Megosztom
Különös dolog zajlott ma Balatonnál: ki nem találnád, mire vállalkoztak az emberek

Különös próbatételre vállalkoztak azok, akik újévkor csobbantak a 4-5 fokos Balatonban és a kaposvári Deseda-tóban január elsején.


 

Nemcsak a kutyasétáltatók és kirándulók, hanem elszánt sportemberek is ellátogattak a Desedához újév napján. Miközben egy kutyust simogatni kellett, mert reszketett a hideg szélben a tóparton, tucatnyi ember fürdőruhára vetkőzött, hogy megmártózzon. Sokan a futókhoz is csatlakoztak a fürdő után - írja a Sonline.

Csak kóstolgatom. A második alkalom ez, először úgy próbálkoztam, hogy szauna is volt a közelben, de rájöttem, hogy arra nincs is szükség

- mondta a lapnak Nedezcky László, aztán gyorsan alámerült egy pillanatra, és utána jöhetett a törölköző.

Annyira nem vészes, de nem is jó

- mondta nevetve egy középkorú hölgy a barátnőjének.

Spontán indult az újévi desedai fürdőzés, egy barátnőjével találták ki, idézte fel Sörös Rita szervező. Az idén is szeptember óta minden héten merülnek, csak egy-két percet töltenek a vízben, magyarázta. Ki lehet bírni, és szerintük jót tesz az egészségnek, de nincs köze az újévi fogadalmakhoz. Utána mindenki hazamegy, befűt és iszik egy forró italt, hogy átmelegedjen.

14 órakor indult a hagyományos újévi fürdőzés Szigligeten is, amit negyed órával korábban az extrémfürdőruha-verseny vezetett fel. A rendezvény honlapja szerint a zökkenőmentes össznépi csobbanást ez alkalommal is, ahogyan már több mint egy évtizede, a Vízimentők Országos Szakszolgálata biztosította. Ők ügyeltek arra, hogy a 3-4 fokos vízben esetleges bajba kerülő mihamarabb megfelelő segítséget kapjon.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

szórakozás

fürdés

deseda

balatom