Újabb rekordfogás: óriási halszörny akadt a horogra Nógrádban

HelloVidék   
  Megosztom
Újabb rekordfogás: óriási halszörny akadt a horogra Nógrádban

Minden idők legnagyobb amurját fogták ki Maconkán, a Nógrád vármegyei Maconkai-víztározó amurrekordját öt kilóval döntötte meg az országos horgászszövetség elnökhelyettese.

Az eddigi rekord Szűcs Gábor október 11-i fogása tartotta, itt már csak 3 dkg hiányzott a 20 kg-hoz. A 2023-as év utolsó horgászatán kifogott óriás már 25 kiló feletti volt.

Pár perccel 18:30 előtt egy határozott kapás után bevágás, majd 2-3 másodperc mozdulatlanság után lassan elindult egy akkor még ismeretlen őserő. A következő félóra során mindkét fél bevetett mindent. Amikor megláttam végre a halat, a korábbi 50%-kal szemben már csak maximum 1-2% esélyt adtam magamnak. Közben némi derűvel arra gondoltam, hogy ennyit a célzott horgászatról. Végül győztem, de szerencsém volt, mert András halőrünk segítsége nélkül nulla lett volna a sikeres szákolás esélye

– mesélt a fogásról Facebook-posztjában Dérer István, a Bátonyterenye-Maconkai Szabadidő- és Sporthorgász Egyesület (BSHE) elnöke, a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) elnökhelyettese.

Az amur 25,63 kg-os volt, 105 cm törzshossz és 72 cm kerület mellett. A mérlegelés után visszaengedték a rekordert a tóba.

A méteresre megnövő amur maximális tömegét egyébként 25-30 kg-ra becsülik, általában 4-10 kg-os példányok kerülnek a horgászok szákjaiba - írja a 24.hu.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

szórakozás

hal

fogás

amur