Tömegeket vonzanak idén télen ezek a helyek: 3+1 top vidéki állatkert, amit kár kihagyni

HelloVidék   
  Megosztom
Tömegeket vonzanak idén télen ezek a helyek: 3+1 top vidéki állatkert, amit kár kihagyni

Bármennyire is hihetetlenül hangzik a hazai állatkertek télen is megannyi élménnyel szolgálnak a látogatóknak. Persze joggal merül fel a kérdés, hogy mit lehet látni az állatokból ebben az időszakban. A kérdés annyiban jogos, hogy a múltban, 15-20 évvel ezelőtt bizony sok állatra volt jellemző, hogy a telelőhelyükön nem lehetett látni őket. Az elmúlt időszakban lezajlott fejlesztések viszont – az állattartó helyek minőségének javulása a téli látnivalók számának növelését is szolgálták. A HelloVidék most annak járt utána, hogy milyen új díjszabásokkal, és fejlesztésekkel kezdték az idei évet a nagyobb vidéki állatkertek.

Nagyon sokan vannak, akik azt gondolják, hogy csak az év többi évszakában vannak jó programlehetőségek a vidéki állatkertekben. A családosok körében pedig alig van gyerek, aki ne imádná az állatkertet, tehát adódik a kérdés, hogy miért maradnánk hát otthon télen? A zord időszak ellenére nagyon sok helyen találkozhatunk valamilyen fűtött, belső térben, istállóban is állatokkal. Ezek a létesítmények kivétel nélkül olyan kialakításúak, hogy azokba a látogatók is bemehetnek, és ott zavartalanul szemlélhetik a téli szállásukon elhelyezett állatokat.

Budapest mellett számtalan jobbnál jobb állatkert és vadaspark várja a látogatókat Magyarország-szerte. Legtöbbjük úgy van kialakítva, hogy programjaival és elrendezésével a kisgyerekes családoknak is tökéletes választás legyen. Nézzük, hova érdemes ellátogatni ilyenkor!

Nyíregyházi Állatpark

A Nyíregyházi Állatpark a városközponttól 5 km-re, a sóstói üdülőövezetben található, ahol strandfürdő, falumúzeum és egy parkerdő nyújt kikapcsolódást az idelátogatóknak. Az Állatpark ebben a természetes, szinte háborítatlan környezetben kapott helyet egy tölgyerdő mélyén.

Európa egyik legnagyobb állatállománnyal rendelkező állatparkja különleges hangulatú tölgyerdőben látja vendégül az állatbarátokat, így jó kikapcsolódási lehetőséget nyújt mindenkinek. Ami az árakat illeti:

Jegyár:

  • Felnőtt: 6500 Ft
  • Diák: 4200 Ft
  • Gyermek (3-14): 4200 Ft
  • Nyugdíjas: 4200 Ft

Cím: Nyíregyháza, Sóstói út, 4431

Szegedi Vadaspark

A Szegedi Vadaspark Magyarország egyik legfiatalabb állatkertje, és a legnagyobb területű is egyben. Elsősorban ritka, veszélyeztetett fajok tartására szakosodott, különösen kiemelkedő a park dél-amerikai állatokat bemutató része.

Jegyár:

  • Felnőtt: 4800 Ft
  • Diák: 3500 Ft
  • Gyermek (3-14): 3200 Ft
  • Nyugdíjas: 3500 Ft

Cím: Szeged, Szél u. 90, 6725

Pécsi Állatkert

A Pécsi Állatkert és Akvárium-Terrárium a Mecsek oldalában található, gyönyörű környezetben. A Zoo nem véletlenül használja a „Vadon a város felett!” szlogent, hiszen ez Magyarország legmagasabban fekvő állatkertje.

Az állatkert akvárium-terrárium épületében tengeri és édesvízi halak, kétéltűek és hüllők gazdag gyűjteménye tekinthető meg, melynek egyik legnagyobb látványossága a 100 000 literes cápás akvárium.

A Zoo területén többek között borjúfókákkal, vízilovakkal, fehér bengáli tigrisekkel, barnamedvével, vörös pandákkal, foltos hiénákkal, kubai krokodillal, makikkal és számos más, egzotikus állattal találkozhatnak a látogatók.

Jegyár:

  • Felnőtt: 3500 Ft
  • Diák: 2500 Ft
  • Gyermek (3-14): 2300 Ft
  • Nyugdíjas: 2500 Ft

Cím: Pécs, Ángyán János u. 1, 7635

Veszprémi Állatkert

A Veszprémi Állatkert Magyarország legnagyobb hagyományokkal rendelkező vidéki állatkertje. A Közép-Dunántúli Régió legkedveltebb turisztikai célpontja, a Balatontól mindössze 15 km-re található, Veszprém belvárosából rövid sétával érhető el. A kicsiknek és nagyoknak egyaránt feledhetetlen élményt nyújtó, különleges természeti adottságokkal rendelkező Állatkert kapuit 1958. augusztus elsején nyitotta meg, mely - hatalmas társadalmi összefogással épült fel - mindössze öt hónap leforgása alatt.

Az új, 2013-ban átadott Gulya-dombi vendégforgalmi bejárattal szemben látványkifutó épült, ahol lámafélék kaptak helyet, és a megnövekedett vendégforgalom miatt szükségessé vált egy akadálymentesített vizesblokk kialakítása is az új pénztár közelében. A projekt befejezéseként 2015 júniusában került átadásra az az 5 000 m2 alapterületű és 15 méter belmagasságú Madárröpde, melynek kialakítása Magyarországon egyedülálló, és ahol flamingókkal, skarlát íbiszekkel és récékkel találkozhatnak a látogatók.

Jegyár:

  • Felnőtt: 2700 Ft
  • Diák (18 év felett): 2000 Ft
  • Gyermek (2-18): 1900 Ft
  • Nyugdíjas: 1900 Ft

Cím: Veszprém, Kittenberger Kálmán u. 17, 8200

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

szórakozás

állatkertek

ár

állatok