Vidéki holokauszt-túlélőkről készül Gyulán darab: ifj. Vidnyánszky Attila is játszik benne

MTI   
  Megosztom
Vidéki holokauszt-túlélőkről készül Gyulán darab: ifj. Vidnyánszky Attila is játszik benne

Két saját produkcióval várja a közönséget a téli-tavaszi kamaratermi sorozatban a Gyulai Várszínház - közölte a teátrum szerdán közleményben.


 

Az egyik március 5-én a Pénelopeia című előadás lesz a Maladype Színházzal közösen, Balázs Zoltán rendezésében, Szilágyi Enikő főszereplésével.

A másik április 18-án Az Ártatlanok. Levelek a Kner család életéből (1938-1946) című felolvasó-színházi előadás lesz, amely a nagy múltú, világhírűvé vált gyomai nyomdász- és művészdinasztia életébe nyújt bepillantást, a többek között a gyulai levéltárban őrzött leveleik révén. Kner Izidor Gyomán, Budapesten és Chicagóban élő leszármazottainak levelei idézik meg egy magyar zsidó család tagjainak a 2. világháború előtti, alatti és utáni életesélyeit, tragikus sorsát. A Hegedűs D. Géza rendezte előadásban fellép a rendező mellett Hegyi Barbara, Hirtling István, Waskovics Andrea és ifj. Vidnyánszky Attila.

A kamaratermi sorozat része február 2-án a Játszd újra, Sam; február 23-án a Szexpedíció. Márciusban Háy János Elem című darabját Mucsi Zoltán és Kerekes Éva főszereplésével, Bérczes László rendezésében, a Déryné Program keretében hozzák Gyulára, így csupán 200 forintos regisztrációs jegyet kell rá váltani. A Vígszínház és az Orlai Produkció előadását, A kellékest, Kern András jutalomjátékát március 22-én tekinthetik meg a nézők.

Áprilisban a saját bemutató mellett a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapjához közeledve bemutatják az Anne Frank című monodrámát Tövispataki Beáta előadásában. A tavaszi évadzáró előadás a Trigatu indiai táncszínházi társulat a Ramayana alapján készült produkciója lesz - írták a közleményben.

A részletes programkínálat a www.gyulaivarszinhaz.hu oldalon érhető el.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

gyulai várszínház

premier