Ilyet is ritkán látni Magyarországon: egyedülálló látványvilággal készülnek a vidéki fesztiválra

HelloVidék   
  Megosztom
Ilyet is ritkán látni Magyarországon: egyedülálló látványvilággal készülnek a vidéki fesztiválra

Horesnyi Balázs díszletével és Madarász "Madár" János visual tervével, páratlan látványvilággal állítják színpadra a Rebecca musicalt a Szegedi Szabadtéri Játékokon.

Július 26-án debütál Michael Kunze és Sylvester Lévay nagy sikerű musicalje, a Rebecca, a Szegedi Szabadtéri Játékokon. Hat estén át láthatja majd a közönség a különleges, misztikus hangulatú előadást Béres Attila rendezésében.

Daphne du Maurier magyarul A Manderley-ház asszonya címen megjelent regénye szolgáltatja a darab alapját, amelyet Magyarországon másodszor, szabad téren pedig első alkalommal visznek színre. A főbb szerepekben egyebek mellett Gubik Petrát, Janza Katát, Gallusz Nikolettet, Dolhai Attilát és Szaszák Zsoltot láthatja a közönség. A készülő produkció díszletét Horesnyi Balázs tervezi, aki korábban olyan produkciókért felelt a fesztivál színpadán, mint a 2010-es Carmen, a 2011-es Valahol Európában, vagy a 2017-es Vízkereszt, vagy amit akartok.

A Dóm téren így a két háború közti úri világ valósághűen megjelenített színhelyei - az elegáns, art deco szálloda Monte Carlóban, a rejtély megfejtését hordozó tengerparti csónakház, az évszázados Manderley-ház egyszerre kongóan üres mégis fojtogató terei - korhű patinával, de a modern szem számára is izgalmas filmszerűséggel kelnek majd életre. A ködös Albion hangulatát és a cselekmény sötét mozzanatait hangsúlyozó világításterv megkomponálására ezúttal a rendező vállalkozott.

A hitchcocki atmoszférát is felidéző képiség változó részleteinek, a belső tereket körülölelő, zord külvilágnak megteremtéséért Madarász "Madár" János visualtervező mintegy 200 négyzetméternyi ledfalakon megjelenő animációi, hátterei felelnek majd.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

szórakozás

szeged

szegedi szabadtéri játékok

színpad