Különleges kiállítás nyílik a vidéki nagyvárosban: így még biztosan nem láttad a várost

MTI   
  Megosztom
Különleges kiállítás nyílik a vidéki nagyvárosban: így még biztosan nem láttad a várost

Emlékgép címmel a várost bemutató állandó kiállítás nyílik Veszprémben február végén a Laczkó Dezső Múzeumban. A tárlat interaktív módon, tematikus formában, személyes tárgyakon keresztül enged betekintést Veszprém történetébe.

A rendezvényen, ahol a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) programévet is értékelték, Porga Gyula, Veszprém polgármestere elmondta, hogy az elmúlt esztendőben az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) legfontosabb szereplői közé tartoztak a város kulturális intézményei, köztük a Laczkó Dezső Múzeum.

Emlékeztetett, hogy az intézmény kívül-belül megújult a kulturális negyed részeként. A múzeum tartalmilag is jelentős előrelépést tett a többi között a nívós Egry József kiállítás megvalósítása révén, amely február 18-áig látogatható.

A tervekről szólva beszámolt arról: egy tavasszal nyíló kiállításon szeretnék összefoglalóan bemutatni azt, hogy mi történt az EKF program keretében.

Péterváry-Szanyi Brigitta, a Laczkó Dezső Múzeum igazgatója felidézte, hogy az év során a kiállításokon kívül számos művészetterápiás foglalkozást, gyerekprogramot, nyári tábort szervezetek a múzeumban. Közlése szerint 18 ezer látogató tekintette meg az Egry József tárlatot, ami több, mint kétszerese a korábbi nagykiállítások látogatószámának.

Az egyéb kiállítások pedig összesen 38 ezer érdeklődőt vonzottak. Az intézmény további 72 rendezvényére mintegy 8 ezer látogató volt kíváncsi.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

szórakozás

veszprém

rendezvény

kiállítás